Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

fredag 22. januar 2016

Tiddelibom

Kjerringa ble vekket som vanlig i morges av et forsiktig pling fra One and Only. Et virtuelt kyss,
Vi småpratet litt før vi startet dagen vår på hvert vårt hold.
Så var det opp og hoppe og slippe inn ei forfrossen Katta. Vurderer sterkt å strikke sokker til henne.
Katta kan forøvrig gå ut og inn som hun selv vil, mens asylsøkerne i Kirkenes er arrestert, og bare kan bevege seg fritt innenfor gjerdet til leiren. Eller mottaket som det heter,
Uttransporteringsleir er et riktigere ord.
I dag kom det ingen busser, men i morgen kommer de kanskje ?
Synd det ikke går jernbane der nord, for da kunne de sendt dem med kuvogner, slik tyskerne gjorde med jødene for rundt 75 år side!
For mange år siden var jeg innom en utryddelsesleir som heter Bergen Belsen, etter den nærliggende Byen, Der Anne Frank og hennes søster endte sine dager.
Det er nå en minnepark.
På en stor granittblokk var det hugd inn ord fra alle nasjoner som mistet noen av sine i denne leiren. Fra Norge sto det: Og merket det stend om mannen han stupe.( Fra Håvamål). Lurer på hvilket merke /ettermele dagens innvandrings- og inkluderingsminister skal få ?
Jødenes ord var::We will never let this happen again !
Mon tro det ?
Selv om det er hugget i sten, så er tydeligvis mange utstyrt med korttidshukommelse........

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar