Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

tirsdag 13. desember 2011

Barn som salderingspost ?

Selv om Kjerringa var blid og uthvilt da hun sto opp,  fikk Gjengangerens artikkel om halvering av tilskudd til barnehagene, humøret hennes  til å dale mange hakk.
Hvorfor er det alltid barn og andre svake grupper  det skal spares inn på tilskuddet til ?
Her skal det bygges leiligheter på indre havn for mange millioner for å lokke nye skattebetalere til Horten, mens de allerede idag må stenge barnehager på grunn av dårlig økonomi. Det virker ikke tiltrekkende på fremtidige, eller nåværende innbyggere.
I dagens situasjon, der alle skal ha alt, iberegnet boliger til flere millioner, er begge foreldrene nødt til å gå ut i arbeidslivet.
Og da er det ungene som blir salderingsposten. De må i barnehage fra de er ett år.
Nå kan man kanskje spørre seg om hva man skal med unger, som man nesten ikke ser mer enn etpar timer i døgnet ?
Og da er man så utslitt at man nesten ser dobbelt, og alt blir dobbelt så tungt og slitsomt.
Jeg hører selv til de kvinnene som kjempet for retten til å gå ut i arbeidslivet, på lik linje med menn. For full barnehagedekning også, men idag kan man kanskje , jeg tillater meg å si kanskje, i ettertenksomhetens lys, si at det var saker og ting vi ikke klarte å se konsekvensene av.
I Sverige har man et uttrykk som heter at man får bonusbarn, det betyr at man er så heldig at man får mine og dine barn inn i familien.
Her i Norge skal man helst velge mellom arbeid eller barn, fordi det rett og slett ikke er plass for barn..... I verdens beste land å bo i ?
Så Børre med kjeden, du må nok finne på noe mer kreativt enn å skryte av fortvilte mennesker som krever det de ble lovet av dere den gangen for noen måneder siden, da dere var så maktlystne at dere lovte hva det skulle være, og et flertall i kommunen dessverre trodde at dere snakket sant !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar