Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

søndag 18. desember 2011

Julestri........?

Kjerringa kom seg opp i fin stil idag morges også. Hun sto opp til noen gode nyheter, siste amerikanske soldater forlot Irak i natt og morgentimene idag.
Det er godt å tenke på at vi har en krig mindre i verden.
Og det er godt å tenke på alle de berørte familiene i USA som får ei flott jul sammen, etter år med engstelse og redsel for å få besøk av to ukjente militærpersoner med et uutholdelig budskap.
4.500 familier har fått et sånt besøk iløpet av disse nesten 9 årene. Det er så unødvendig.
Men idag overstråler gleden over de som er ute, alt.
Nå må de bare pakke seg ut av Afghanistan også-
De dårlige nyhetene å våkne opp til, er at et oljetårn i Russland har veltet, og 50 personer er savnet i 17 kuldegrader.
Og nesten 1000 mennesker er døde eller savnet på Filippinene etter det kraftige uværet i natt.
Så verden og livet kommer med gleder og med sorger, nokså jevnt fordelt.
Men her oppe i nisseluelandet vårt styrer vi med de siste kakesortene, med vasking og plasking og med gaver til folk som har alt de trenger og vel så det.
Jeg kan ikke fri meg for å tenke at det aller, aller viktigste her i livet ikke er å overøse hverandre med mer eller mindre unyttige gaver, men å overøse hverandre med kjærlighet og omtanke. Hvis vi gjorde det, hele året, så kanskje vi slapp disse unødvendige krigene.
Kanskje alle disse unge livene kunne vært spart ?
Og vi ville ikke ha noen julestri, fordi vi hver dag hadde nok med å ta vare på hverandre og overøse hverandre med omtanke, omsorg, overbærenhet ....og kjærlighet.
Og sånn kan ei gammel kjerring sitte og spekulere og drømme siste søndag i advent.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar