Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

torsdag 22. desember 2011

Solsnu

En deilig dag å våkne opp til ! Hurra, det går mot lysere tider. Jorda nærmer seg sola igjen, så vi går mot lengere og lysere dager. For ikke å snakke om at vi går en ny vår og sommer i møte.
Mitt hjerte fryder seg.
Dette overgår alt.
Selvfølgelig er jula med på å orke seg gjennom denne mørketiden, som vi nå heldigvis atter en gang har kommet oss gjennom.
I år har vi dessuten vært så utrolig heldig å ha sluppet mye kulde og snø.
Så inatt var den lengste og mørkeste, og dagen idag er den korteste, bare 6 timer er sola over horisonten her.
På mine hjemtrakter er den under horisonten fremdeles, og vil ikke komme over før 6. januar.
Det var dagens astronomiske foredrag. Jeg skal vurdere å slå meg sammen med han Newth, som vet alt om dette. Han skal visst komme på Gomorn Norge idag. Så følg med, følg med !
Idag skal jeg gjøre klar prinsessesenga til min tante som skal overnatte fra julaften til førstedagen. Det er blitt en tradisjon, og hun gleder seg.
Og så skal jeg koke gomme med masse rosiner i.
Det er så deilig på hvetekaker med godt smør.
Oppskrift:
2 l. helmelk kokes opp.
1 l kefir has i og røres sammen, for nå deler det seg. Så skal  det stå og småkoke en hel dag til den er blitt brun. Sukker, kardemomme og kanel has i etter smak.
To -tre rause never med rosiner has i og koker med den siste tida.
Dette er en eldgammel oppskrift fra min bestemor som helt sikkert hadde den med fra Vefsn, der hun slet sine barne- og ungdomssko.
Hun jobbet på en husmorskole.
Foreldrene hadde ikke råd til at hun kunne være elev der, men hun fikk jobb der, og hun lærte i alle fall å lage mat, for hun overgikk de fleste.
Heldige meg har hennes gamle selvskrevne kokebok.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar