Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

onsdag 25. januar 2012

1 time og 28 minutter lenger

Kjerringas vårlengsel er grenseløs og viden kjent. Hun tenker på det hver dag og lar seg ikke rokke av alle disse snøentusiastene. Kjerringa ser for seg spirende tomatplanter, lange potetgroer, krokus, tulipaner. Hun kjenner lukta av våt, dampende jord. Hun gleder seg allerede til å dra ned til Hansson og kjøpe sekker med veltillaget jord fra hans egen produksjon.
Så hver dag når hun står opp, er det gradestokken, eventuelt snøfall og dagens lengde som, ved siden av kaffe, Katta og vanlige morgenrutiner, er mest interessante.
Særlig er dagens lengde kjærkomment lesestoff.
Jeg går sågar inn på Yr.no for å studere langtidsvarsel. For å kanskje øyne noen små varmegrader underveis.
Jeg vet godt at vi kan få det verste snøfallet i februar/ mars, men da trøster jeg med at den ikke blir liggende så eviglenge, for da begynner sola å varme.
Jeg lurer mange ganger på om det finnes andre som er så manisk opptatt av våren og som har en så intens lengsel mot den.
Hvert eneste år. Same procedure.
Kanskje vi kunne laget en liten forening,  - Vårelskerne eller Vårentusiastene eller Vårmenneskene -?
Jeg skulle bodd i et land med evig vår.  Men det finnes meg bekjent ikke.
Så jeg får leve med min lengsel og surre med mitt.
Idag snør det i alle fall ikke.
Katta hater også snø.......

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar