Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

tirsdag 31. januar 2012

Sommarfuggel i vinterland

Kjerringa er veldig glad i Halvdan Sivertsens viser, og hun kjenner flere som er som beskrevet  i den nydelige visa, som nå også er nylansert av Vinni. Sangen om ei lita jente som kommer til Vinterlandet Norge og er iferd med å fryse ihjel på grunn av uforstand,  en skjør liten sommerfugl som står klar til å folde ut vingene og fly, men det er kald vinter ute.
Jeg og de fleste andre skjønner at det handler om alle som kommer til dette lille landet vårt og som føler seg sånn, uansett temperatur og årstid.
For vi nordmenn er et merkelig folkeferd. Vi er veldig oss selv nok. De fleste av oss har ikke plass, verken fysisk eller psykisk til noe fremmedhet.
Vi er opptatt av interiør og utseende. Vi er trendy og liker å se på oss selv som motebevisste på alle måter.
Men det er på ett område vi henger igjen.
For mens resten av verden er blitt stadig mer flerkulturell,  har vi trukket nisselua ettertrykkelig nedover landet vårt og nektet å gi slipp på det vi kaller "det norske".  Som egentlig består av impulser utenfra, dratt inn til landet av vikinger og andre barbarer..
Jeg vil spy av mine idiotiske, korttenkte,  populistiske, rasistiske, fremmedfiendtlige landsmenn og -kvinner som oppfører seg som om vi i Norge er de eneste som har rett til å dømme, til å synes, til å være, rett og slett, og som attpåtil betaler tusenvis av kroner for å få en tilnærmet vakker brunfarge på kroppene sine.
Hva er det som får disse menneskene til å tro at de er så mye bedre enn andre som kanskje har en annen kultur eller religion eller hudfarge enn dem?
Så mye bedre enn de som fryser så inderlig og vedvarende i hjertene sine på grunn av måten det blir møtt og behandlet på her i dette flotte landet vårt ?
Det foregår skjult og åpenlys mobbing som ødelegger livene til mennesker, som påfører dem traumer og gjør at de ikke orker eller klarer å gå på skole eller arbeid, alt på grunn av de ekle mobberne rundt dem. Det er grusomt og helt uakseptabelt !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar