Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

mandag 2. januar 2012

11 minutter

Da Kjerringa sto opp, var det sannelig nesten lyst. Det går mot lysere tider, eller Kjerringa sover lenger om morran, eller kanskje en kombinasjon ?
Uanset,  Katta hufset vannet av seg over kjerringleggene da hun ble sluppet inn, våt og nesten dobbel så stor. Hun var rett og slett vasstrukken.
Men etter noen forsoningsrunder med mat og tørking og sånt,  gikk nå livet videre for henne også.
Det er tåkete idag, men fremdeles ingen snø.
Jeg er glad hver dag som går uten dette hvite, ekle, kalde stoffet.
Jeg sitter og tenke på Statsministerens tale igår.
Den fikk fram tårene hos meg. Han snakket rett til hjertene våre. Og han sa noe som er viktig å legge oss på minne. Det å bruke vår stemme til å protestere når vi kommer over søppel på nettet, være den digitale nabokjerringa.
Jeg har vært det, med vekslende hell, men uansett kommer jeg ikke til å slutte med det.
For som han sa, selv om vi har ytringsfrihet her i landet, så er det viktig å ikke la alskens groteske meninger stå uimotsagt.
Det er da det kan gå galt.
Både Statsministeren og lille meg vet jo at det ikke alltid nytter, at det kanskje er litt naivt og korttenkt. Men hvis mange nok protesterer mot galskapen, uvitenheten, rasismen og den generelle dumheten som er iferd med å bre seg blant folk, så kanskje hjelper det.
Kongen sa også noe i sin tale som er verdt å tenke på. Hvor viktig det er å ta vare på alle rundt seg. Ikke bare de nære og kjære, men på alle som trenger noen.
Det er ikke alle som har noen rundt seg som bryr seg om.
Min mamma sa det på denne måten:- Man skal aldri holde et hjerte utenfor - Og hun var en klok og gjestfri kvinne, noe hun hadde lært av sin mor, min kjære bestemor.
Det er greit at man tar vare på og bryr seg om sine aller nærmeste, men det er det å gå utenfor den nære og kjære kretsen som viser at man er et  varmt menneske som kanskje kan skape en forandring i andres, ofte ensomme,  liv.
Så be folk på kaffe, bry dere om, gå på besøk, la ingen sitte alene med tunge tanker som kan utvikle seg til hat og vonde gjerninger.
Og nå er dagen blitt 11 minutter lenger, så vi går mot lysere tider, utvilsomt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar