Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

fredag 6. januar 2012

Kulsin om knena...

Kjerringa sov godt og vel og lenge i dag. Det var så deilig og varmt i senga at hun kviet seg for å stå opp.
Men endelig oppe, var det herlig å være til.
Dagen så ut til å bli solrik, men det var kaldere enn igår.
Katta krøp nesten inn i varmeovnen da hun ble sluppet inn, før hun stupte i matfatet.
Kjerringa leser i Gjengangeren at Helsedirektoratet har gitt 100.000 til Horten Kommune for å kvalitetssikre omsorgen til døende og deres pårørende.
Dette får meg til å stusse. Er ikke etikk lagt inn i sykepleier- og hjelpepleierutdannelsen ?
Etikk omfatter omsorg, empati, yrkesstolhet og medmenneskelighet. Hvordan og hvorfor må det opprettes et eget kompetansesenter etter en modell fra Liverpool, England for å lære å ta vare på mennesker ved den ytterste grense ?
Noen ganger er det nesten så man blir minnet om H.C Andersens eventyr, Keiserens nye klær. Bare rør alt sammen. Der var ingen klær, men folk lot seg forlede til å tro at det var de letteste, lekreste, tynneste silkegevanter som ble sydd, i dyre dommer. Og så spradet egentlig kongen rundt, helt naken.
Jeg sier ikke mer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar