Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

torsdag 14. mars 2013

Å bli gammel og hjelpeløs

Fremdeles kommer Kjerringa seg opp til sin daglige dont uten hjelp. En varm lang dusj fjerner vondtene, kaffekoppen ordner resten.......enn så lenge.
For årene går, og alle vet at eldreomsorgen i Horten ikke er i nærheten av den toppen som helsesjefen beskriver. Den er mye nærmere bunnen. Og det sett fra ei som heller ser et halvfullt glass enn et halvtomt.
Mange gamle og syke ligger hjemme og har det mer enn vondt, med raske besøk fra Hjemesykepleien, som på sin side er så underbemannet at det grenser til slavedriving.
De gamle overlates til seg selv de fleste av døgnets timer, de faller og påføres unødvendige lidelser. Og det i et land der sparepengene har nådd astronomiske siffer.
Vi forstår veldig lite av denne sparemanien når vi ser våre gamle og syke sliter og behandles verre enn dyr.
De mangler behandling og omsorg, for ikke å snakke om trygghet.
Hvis dette skal bli min fremtid, så håper jeg at vi da har fått en lov om at eldre skal slippe å ligge der og lide, men bli avlivet etter eget ønske.
For det er i alle fall mer humant enn de tilstandene vi nå har i vår kommune.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar