Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

tirsdag 12. mars 2013

Nedtelling

Kjerringa sto opp idag også.
Drivkraften er tilstede, big time. Og drivkraften finnes i hennes mac.
Det er bare å komme seg gjennom morgenens rutiner og benke seg med kaffebøtta og youghurten og gå ut i verden.
For der er det alltid noen som venter. Sommerfugler og fjær og dun og alt som er mykt og deilig, kravler rundt både inni og utenpå meg.
Neida, det er ingen sykdom som plager meg, bare en del av det å være menneske, full av glede og forventning. Og heldigvis er det ikke innført skatt eller annen begrensninger på det, for da ville jeg ha fått mye restskatt !
Og snart er det påske, og da er det garantert vår.
Ser i Gjengangeren at foreningen Norden, sammen med biblioteket, jobber for forståelse av nordiske språk over landegrensene. De vil ha bort undertekster og dubbing på TVprogrammer, fordi de mener at vi forstår hverandre så godt. Helt enig, men det er enveis. Vi nordmenn forstår nabolandene godt.
Men det er tydelig at ingen av de intervjuede har bodd i vårt nærmeste naboland.
Selv 2 - 3 mil innenfor svenskegrensa, og nå snakker jeg ikke om Svinesund og stroka neafor der,  er det som å snakke kinesisk. Man må legge om til svorsk for å bli forstått. Det er bare helt utrolig, og ikke til å tro, men sånn er det.
Så jeg ønsker foreningen Norden lykke til med sitt prosjekt, de har litt å ta tak i der.
Og nei, dere slipper ikke unna den obligatoriske..





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar