Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

søndag 20. november 2011

Årets første julebord

Kjerringa sto opp igår, og gikk og la seg igjen. Nesen spilte ikke helt på lag med henne. Og så idag når hun skulle på julebord, shit !
Men etter 8 timer i horisantalen, knaskende medisiner, var det greit.
Hun leita fram julestasen, fjelga og fjonga seg litt og dro avgårde.
Koselige mennesker, flott pynta bord og litt forcing i krokene, og sannsynligvis også før de kom.
Maten kom omsider, og den duftet himmelsk.
Juletider er den eneste tida på året at jeg spiser kjøtt, fårekjøtt, pinnekjøtt og desslike. Og her var det bare å digge in.
Det var herlig, etterpå var det kaffe og  hjemmelaget karamellpudding.
Underveis i bordsetninga, som kom med øl og vin og akevitt, ble munterheten større og større.
Mer eller mindre gode vitser fløy rundt bordet, innbakt i  taler for den ene og for det andre, må vite.
Og det var sanger også, selvfølgelig. Sanger som få, om ingen andre enn den som hadde laget sangene, kjente melodien til.  Men med vedkommende som forsanger, og hun sang høyt, kom vi oss gjennom den programposten også.
Akkurat som et julebord skal være.
Akkurat som jeg husker alle julebordene fra alle år tilbake. Det var stort sett de samme aktørene også. Og der det ikke var de samme, var det meget gode etterligninger..
Der og da bestemte jeg meg for at dette skulle være årets julebord.
Ingenting kunne overstråle dette. Her var nordlendinger med skjorteflakene på utsia, rødkokte i ansiktet.  Her var høyrøstede østlendinger som eglet seg inn på damene.
Og damene  var i anledning kvelden stæsja opp til det ugjenkjennelige, sparklet og malte og hårfargete i de mest usannsynlige rødfarger med synlig ettervekst som de var.
Og to  damer som satt for seg selv og ble mer og mer fjollete og flirete, uten at jeg forsto hvorfor, helt til jeg oppdaget at de spritet opp ølet med whisky. Sterkt gjort. Girlpower !
Så ingen julebord kan matche dette.
Klokka halv ti var jeg hjemme og krøp fornøyd til køys med lydboka mi
Jeg rett og slett gir blaffen i om jeg blir sett på som urtråkig.
Noen skal nå være det også, og jeg tar den jobben med glede.

1 kommentar: