Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

mandag 21. november 2011

Vil bli husket ?

Kjerringa våknet grytidlig, som vanlig. Fit as a fiddle, for å si det på godt norsk!
Katta kom inn. åt og gikk til dukkings i saueskinnet. Det ser ut til å bli sånn skikkelig "kattsøvarvær" idag. Grått, tåkete med litt yr i luften.
Og så var det Gjengangeren. Lese, lese, lese. Avbrutt av store slurker sterk kaffe og biter knekkebrød med leverpostei og majones.
Hah, der kom de  fram fra skjulestedet sitt, Gutteklubben Grei  og snill. Pent oppmrsjert foran Sentrumskolen, den nye gamle.
Talekoret lyder: "Vi vil bli husket for vår satsing på skolen"
Og som på enhver kontrakt kommer de viktige sakene med små skrift under.
Kutt i barnehage,  kutt på kutt og kutt i teknisk på skolene. Det siste er en dødsdom for alle skoler, for det betyr kutt i vasking, vaktmestertjenester og vedlikehold. Har de ikke skjønt tegninga ennå?
Uten ordentlig tilsyn, renhold, lufting o.l., så går det som det har gått med alle skolene i kommunen etter tur. Etter at de kuttet  og fortsatte å kutte ned på nødvendighetene,  råtnet skolene på rot.
Og det er synd. Det er et gammelt ordtak som heter "Å spare på skillingen, men la daleren gå"
Når det gjelder konsulenttjenester, så burde de kutte ut alt av den sorten og heller lese seg opp på det de bruker konsulenter på.
Hvordan klarte kommunestyrene seg " i gamle dager" ? Da måtte de bruke sunt bondevett og sette seg inn i saker og ting, slik at de skjønte hva som foregikk rundt dem.
Det er ikke bare å leke seg med et gildt halsbånd, Børre.
Her må det kompetanse til. Har du og dine kompanjonger  det ?
"Jeg tviler på at dette går bra", som reven sa da de begynte å flå han.
Klart de skal få en sjanse til å vise hva de duger til, men jeg synes de lover saker som jeg har hørt før, mange ganger før....
and we are not amused !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar