Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

fredag 25. november 2011

"Drømmen om Horten" ?

Kjerringa sto opp i dag, etter å ha ligget på lading i ett døgn,  til to Gjengangere, en for i går og en for idag.
Dagens blekke var mest interessant. Der var forsida dekket av bilde av en fra Gutteklubben Grei og Snill, han fra Venstre. Og han hadde vyer, store vyer for byen vår.
Nå er det så mange som har hatt vyer for den stakkars lille byen vår at den snart ser ut som en utbomba del av en ukjent by fra gamle Sovjet. Med ei Storgate full av tomme butikker og med sidegater oppgravde og livsfarlige etter mørkets frembrudd.
Det stolte Sjøsiden Kjøpesenter er snart en saga blott fordi ledelsen valgte bort Mega for to "gubbdagiser".
Jaja, dem om det.
Hvis stakkaren fra nevnte gutteklubb. les Kommunestyret, tror at en by gjøres attraktiv ved hjelp av bygging av blokker i 50-tallsstil og at man legger dem ned mot sjøen, så tror jeg de må tenke nytt.
Og nå skal de bruke bortimot 4 mill på et ideforslag  som skal være  "et tverrfaglig , tverrsektorielt prosjekt med mandat til å legge frem en helhetlig plan for både arealbruk, områdeforming, kulturliv, byliv og omdømmebygging"
Hva er kommet frem ? Jo en vag drøm om å bygge seg til flere innflyttere fra Osloområdet.
Javelnei. Hva har vi å by disse nye innflytterne da ?
Og hva vil de ha ?
Jeg tror fremtiden ligger i det nære, vennlige, varme, koselige småbypreget.
Mens Gutteklubben Grei og snill mener det motsatte. Kjøpesentra, boligblokker fra helvete og fremmedgjøring.
Og nå skal utbyggeren fra samme sted fylle ut Steinsnesbukta for å få bygd ut enda mere for å tjene seg enda rikere.
Hvor er stakittgjerdene med roser og peoner som lener seg dovent utover fortauene og drysser melkeveier av kronblader, mens de sender ut en bedøvende, berusende dufter som gjør tilflytting unødvendig, for det klarer vi sjøl i de lyse, varme sommernettene med hus under hver busk.
Jeg bare nevner det.
Det er min drøm om Horten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar