Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

fredag 4. november 2011

Å bli gammel kan være for jævli .......

Kjerringa er glad for hver dag hun kan stå opp på sine bein uten å ringe med en liten klokke. Hun takker sin skaper for at hun slipper å ligge bak et skjermbrett på et nesten  nybygd sykehjem og være prisgitt travle pleiere og andre offentlige smartinger. Den historia til den gamle dama er jo nesten komisk, hvis den ikke hadde vært så trist. Liksom: Hun fikk et valg om å dele rom med et urolig menneske eller ligge på gangen.
Gamle mennesker skal ikke utsettes for sånne valg. De skal ha det godt på sine gamle dager. Den beste pleien og omsorgen som er å oppdrive, enerom. friske blomster på rommet, et glass vin til maten dersom de ønsker det, sjokolade og konfekt og seigmenner og nytt gebiss og den aller beste maten...... Og dessuten få sove i ekte silkesengetøy med blonder.
Hvorfor ?
Jo,  fordi vi har råd til det og fordi de gamle fortjener det.
De er en av grunnene til at landet vårt er et av verdens rikeste.
Det er de vi kan takke for at vi andre har det så bra som vi har det, for det har vi.
Det er en skam som grenser mot kriminalitet å behandle våre gamle på den måten.
Helsesjefen og andre ansvarlige burde lagt seg under ei dampveivals for å bli flate nok.
Og så nå som vi har fått en splitterny ordfører som sammen med sine partifeller hylte i kor for et år siden om skammelig behandling av eldre......
Men behandling av våre svakeste skal ikke være avhengig av hvilke parti som sitter ved "makta", så sett igang og gå gjennom rutinene rundt om. for vi følger med.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar