Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

tirsdag 8. november 2011

Hjertet av Horten

Kjerringa sto opp i fin stil etter en natt med leging av øyet.
Litt senere enn vanlig, men Katta var godt fornøyd med forpleiningen da hun endelig ble sluppet inn.
Kjerringa var i koselig damelag igår kveld.
Med høye smørbrød, vafler, is og hjemmelaget bringebærsyltetøy, og te eller kaffe. Det var kjempekoselig. Et lite Flerkulturelt møte, egentlig.
Der ble alt fra Koranen til Bibelen diskutert. Mange meninger kom frem. En dame mente at i Koranen sto det mer om vold mellom mennesker enn i Bibelen. Kjerrringa ble litt perpleks, for det er vel ingen steder vold er beskrevet så inngående og makabert som i Det gamle testamentet i Bibelen. Kjerringa påpekte dette. Men da svarte damen, som er meget religiøs og en alle tiders dame ; "Jamen, det snakker vi ikke om, vi forholder oss til Det nye testamentet"
Ja, da så, tenkte jeg, men forfulgte ikke saken, for man vil jo ikke lage en stor diskusjon når man er i et møblert hjem, sågar med piano.
Vi snakket også om arbeidsdeling i hjemmet, fordi damens mann, en utrolig trivelig og fåmælt kar, svinset rundt og dekket på og skjenket i og sørget for oss på beste måte.
Der hadde det alltid vært likestilling, sa damen. Og jeg ble imponert, for dette var et par som giftet seg i -53 og hadde fått sju barn. Men begge er engasjert i menighetsarbeide, så jeg skjønner jo at de har delt på byrdene.
Mine flerkulturelle venninner likte ikke dette, for i deres land skal mannen oppvartes og er den som først får mat og dulles med på alle sett og vis.
Mine tanker går til den nye serien "Da damene dro", og jeg holder kjeft, for på det lille stedet i Lofoten som det er filmet fra, er det akkurat på samme måten. Men nå får mannfolkene kjørt seg. Både med matlaging, ungepass og husarbeide, for alle damene over 18 år er på ferie i Portugal.
Det ser ut til å bli et risikabelt foretagende, så damen bør takke sin skaper dersom de finner igjen ungene i samme stand som da de dro. Det er nesten så jeg tenker at her burde det vært et legeteam inne og kontrollert underveis.
Og nå er Horten festet til filmrullene. Det har vært et filmteam her fra NRK og lett etter "Hjertet i Horten". Flere kom med innspill, men ble ikke hørt. Ikke engang Lokalhistorisk Senter var de interessert i. Der ligger virkelig hjertet i Horten, om noen steder. Der er kultur, arbeid og dagliglivet opp gjennom de siste 70-80 årene samlet innenfor veggene.
Men det var ikke tema engang. Heller ikke at byen vår er full av innvandrere fra alle verdens land som lever i  harmonisk sameksistens.
Det er også en del av Hortens hjerte.
Og at den fattigste kommunen i hele riket har så mye å by på av menneskelig varme, dugnadsånd og frivillighet, er også spesielt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar