Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

mandag 27. mai 2013

Summertime

Kjerringa sto opp til en gråværsdag. Langt fra den herlige dagen vi hadde igår. Men sommer er sommer. Vi får ta det som det kommer.
Og idag var det matlaging på Frivilligsentralen i FIF sine lokaler i Storgata 37. På menyen sto deilig pite fra Kosovo og brenneslesuppe med kokt egg fra Norge.
Brenneslesuppen transporterte meg tilbake til de harde 70-årene, da vi var veldig alternative og forsøkte oss på alt. Brenneslesuppe og brenneslestuing var favoritter. Ellers grodde vi spirer i glass med gasbind over, på kjøkkenbenken. Og vi laget brød av surdeig, som vi gjemteen klatt av deigen fra gang til gang, så slapp vi å bruke gjær, eller ihvertfall mye mindre. Vi kjøpte klærne våre på loppemarked, vi reparerte og sydde lapper og hjerter og blomster på klærne hvis det ble hull på dem. Vi limte til og med blomster over rusten på bilene våre, vi som var så heldige å ha en gammel rustklump. Vi brukte ikke BH. Vi pyntet oss ikke eller sminket oss, for sminken var utprøvd på dyr.Skyhøye hæler var kun for  horer eller meget spesielt interesserte. Det samme med blondeundertøy og sånt. Vi strikket og heklet, alt fra kjoler til vesker og slips. Vi hadde myke menn som deltok med liv og lyst i alt som foregikk.
Vi gikk i fredsmarsjer til langt innpå 80-tallet. Vi protesterte og demonstrerte. Alltid i godt fottøy, fotformsko.
Vi var glødende interessert i politikk, Solidaritet var et hedersord. Det samme var frihet og fred, for ikke å snakke om kjærlighet. Peace and Love, sister.
Og alt dette kom rausende idag etter en tallerken med brenneslesuppe. God var den også.
Og jada, mer enn noensinne

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar