Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

onsdag 8. juni 2011

Å bli gammel..........

Halvdan Sivertsen synger: Vi vil leve lenge vi, men gamle vil vi aldri bli....
Det er noe der. Det kommer snikende innpå en. Noen takler det med å bli yngre enn de noensinne har vært, selv i sin pureste, uskyldsfulle ungdom, mens andre bare visner stille og rolig. Vi som befinner oss litt i gråsonen mellom disse ytterpunkten, kjenner nok at alderen trykker både her og der, men velger å henge med, i alle fall med en hånd, i dansen eller hva man skal kalle det.
En kjent,  nå avdød diva, sa en gang da en journalist kom med et komplement til henne om at hun så så uforskammet ung ut,  at hun  følte seg like ung som før, men det tok bare så mye lengre tid på badet.
Disse tankene kom fordi en gjeng her på FB ba sammen til sommeravslutning.
Denne gjengen jobbet jeg sammen med på Horten Sykehus for 23 år siden, altså er vi blitt så mye eldre, alle sammen.
Tror jeg skal ta meg en tur for å hilse på dem. Noen har jeg møtt siden da, mange er blitt  omplassert til VSS, andre underviser, mens atter andre prøver å få folk til å føle seg friskere og sprekere.
Og tida flyr så altfor fort, umerkelig.
Tenk at vårt lille, funksjonelle sykehus ble nedlagt,,,,??
Selv om det er mange år siden nå, så står det for meg som noe av det mest stupide som har skjedd innen helsevesenet her i Vestfold.
Der følte lokalbefolkningen seg trygg og ivaretatt. De fleste hadde noen de kjente eller var i slekt med som jobbet der. De ansatte visste ikke hva godt de skulle gjøre for pasientene. De kom seg på beina, ble friske og dro hjem.
Idag, på VSS. kan man risikere å få lemmer sydd feil på eller andre vitale organer, som før besøket der var i full virksomhet og funksjon, er ved utskrivelse ødelagt for alltid.
Og ingen har eller føler noe ansvar for det.
Pasientskadeerstatning ? sier man håpefullt, for noen rettferdighet skal det være her i livet.
Glem det.
Ingen leger med respekt for egen karriere og kollegaers respekt skriver sannheten i journalen når noe går feil. Det lyves og tilsløres, svindles og tas snarveier.
Legekunstens far, Hippokrates sin ed om å bevare liv og hjelpe til å lege og lindre, er bare ord og svada for enkelte.
Sånn kan man sitte og skrive seg bort, mens tida går og Katta har flyttet opp til Leieboeren på permanent basis, ser det ut til.
Akkja......................

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar