Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

fredag 10. juni 2011

Været

Katta var rask inn i morges etter å ha henslept natten eller deler av den i hammocken på verandaen. Hun vet å innrette seg, katteskinnet.
Maten som ble servert, falt ikke i smak, så hun ville opp til Leieboeren for å avnyte en boks tunfisk i dyre dommer. Bortskjemte pelsdott.
Og hun kan sitte i timesvis og stirre ut i regnet før hun snur halen til og går og legger seg på en eller annen hemmelig plass, her eller der.
Man skulle vært katt.
Regnet øser ned, men det er nesten varmt sommerregn, så det er bra for alt som gror.
Nordpå har de strålende oppimot 28 varmegrader om dagene. De er det vel unt etter en lang, iskald vår med snøbyger til slutten av mai.
Noen har misforstått dette med været og har gjort det til en konkurranse mellom sør og nord. Det er jo bare så tåpelig og uvitende at man bare kan smile av det.
Liksom : Søringan har bare godt av alt drittværet de får........
Eller: Nordlendingene må slutte å syte å klage over været. Har de ikke noe annet å tenke på ?
Nå har nordlendingene alltid vært opptatt av været. Særlig vinden. Dette på grunn av leveveien som var havet og fisket.
Så min teori er at opptattheten av været hos nordlendingene er noe genetisk, eller ihvertfall nedarvet. Jeg husker min bestefar alltid måtte ha med seg værmeldingene i radioen, lenge etter at han var avhengig av hvordan det skulle bli.
Selv går jeg alltid inn på yr.no dersom jeg skal gjøre noe spesielt som er væravhengig.
De gamle fortalte at værmeldingene i gamle dager ble slått opp på veggen til fiskerioppsynet eller telegrafen, for det var ikke mange radioer i privateie blant fiskerne under Lofotfisket.
Og var været meldt dårlig, ble det landligge, for det kunne ellers bli en kamp på liv og død mellom fiskerne og havet. En kamp som fiskerne ofte tapte,
Idag regner det i sør.
Herlig, lunkent sommerregn som gjør godt og virker søvndyssende.
Kattsøvarvær, kaller jeg det. Kattene blir, om mulig, ekstra søvnige i sånt vær..
Og i nord skinner sola natt og dag over mitt barndoms drømmerike.
Tørrfesk og måsægg og Mackøl og laaaaange lyse netter med masse skitprat og fliring og lukt av nyslått høy og hav og tang og måsskrik og sauebreking og små, lubne lam som svarer på moras lokkerop..................Lofoten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar