Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

torsdag 9. juni 2011

Nytt mot

Kjerringa har levd i sin egne, dunkle verden en stund. Men plutselig våknet livslysten og spiriten og gutsen og hva det nå heter, igjen.
Verden er atter et godt sted å være.
Katta kommer og går som hun vil, opp eller ned. Mat får hun begge steder.
Jeg ble også litt inspirert av noe jeg leste i Gjengangeren idag. Det var et intervju med Dagfinn Gulliksen, en gammel ringrev i Hortens forretningsliv.
Han sier at vi må begynne å se det positive i Horten istedenfor å svartmale med bilder av tomme butikklokaler på hvert gatehjørne. Han har rett. Det bygges mye i byen for tida, ikke alt like vakkert og nøye gjennomtenkt, men det åpner samtidig nye forretninger og fraflytting fra gamle. trange butikklokaler. Noe som ikke nødvendigvis betyr at vi lever i en spøkelsesby. men i en by i vekst. Leif Preus hadde også et flott innlegg om alt vi har i Horten å være stolt av. De har så rett. begge to.
Vi må se på Horten som en ressurs. Starte små. koselige forretninger i hele Storgata. Bruke byen på en annen måte. Tørre å gjøre en del av Storgata om til gågate og sette ut bord og stoler, slik at folk kan sitte ned og nyte folkelivet og den vakre, lille byen vår. Kanskje litt parisisk, til og med.
Syting og klaging ender bare opp med selvoppfyllende profetier. Byen blir et trasig sted å være.........og det vil vi jo ikke.
Vi vil leve og bo i en by som har det vi trenger og blomstrer som den gjorde i de gode, gamle dager.
Kanskje vi til og med får båtforbindelse til Oslo ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar