Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

lørdag 6. august 2011

Fellesskapet

Katta kom inn tidlig til morran, så seg litt forvirret rundt i det omkalfatrete kjøkkenet, men fant matskålene sine på den vante plassen og kastet seg ovet den og åt. Hun hadde kanskje ikke hatt fangstlykke iløpet av natta ?
Kjerringa vil ikke vite, for hun har evig nok med å få huset sitt i orden etter det siste "stuntet".
Kjerringas hode myldrer og koker nesten over av mer eller mindre gode ideer som skal utprøves.
Masse interiørideer, som hun kan kose seg med i heimen. Noe blir kjempebra, mens andre saker bare  blir flyttet tilbake til sin opprinnelige plass og funksjon.
 Eller malt, eller båret ned i kjelleren, der de får stå "på vent".
Moro er det lell.
Nå er kjøkkenet "nytt". Kjøleskapet flyttet, og et gammelt trebord tatt opp fra kjelleren og kommet på plass foran vinduet. Idag skal veggen  pusses ned og males litt før en tidligere brun hylle kommer på plass og skal huse kakebokser og alt det merkelige man trenger på et kjøkken, men ikke har skap- eller skuffplass til. Skuffer skal ryddes. Noe havner på loppis, andre saker må bare kastes, for nå skal det virkelig bli orden i sakene.
Føler meg nesten som NAV, som tar tak i alle de som spiser av fellesskapets goder uten å gi noe igjen, selv om de både er friske og sunne, og i mange tilfeller er i full jobb. Skamme seg burde de.
Rydd opp, luft ut og begynn på nytt !
Alle har krav på hjelp når de trenger det, men snyteri  med fellesskapets midler er forkastelig..
Man kan ikke både være syk og frisk, liksom.
Like lite som man kan være litt gift, eller litt gravid, eller ha litt samboer.
Det er helt forkastelig..
Så det er oppryddingen sin det. Håper bare at de får tak i de store "fiskene".
De som foretrekker å gå på trygd istedenfor å jobbe, fordi det er enklere sånn.
Jeg har full forståelse for at folk ser seg forbannet på sånt.
Og jeg snakker ikke om de som er syke på kropp og sjel og så inderlig gjerne vil jobbe, men ikke kan eller klarer. De roper ikke høyest, og de får derfor som regel minst.
Så rydd opp, NAV,  i alle "skuffene" deres !
Det skal i alle fall jeg gjøre i mine .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar