Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

onsdag 31. august 2011

Valgkamp for alle pengene....

Uansett hva man åpner i disse dager, så tyter det valgkamp og slagord og løfter ut. TV en er full, postkasssa er full og avisene er fullest av det.
Jeg ser ingen omtanke eller omsorg eller overbærenhet her. Nei, beskyldningene hagler sammen med egne løfter og urealistiske forsikringer.
Hvor ble det av å trekke i samme retning for et mer vennlig og omsorgsfullt samfunn ?
Nå er det vel ikke lett å huske hva man lovte igår når det kommer iskalde haglbyger av beskyldninger som treffer rett i fleisen den neste dagen
Nei, valgkamp er og blir valgkamp.
Jeg tenker at man må se med ærlig, edruelig blikk på hva det eller det partiet har fått utrettet eller er istand til å utrette, hvis de blir valgt.
Som for eksempel her i Horten. Det ligger så likt på meningsmålingene eller undersøkelsene som det kan få blitt.
Men tenk dere om folkens. Vi som har litt hukommelse husker at vi hadde en høyrestyrt kommune for noen år siden.
Hva fikk de utrettet ?
Så vidt jeg husker, ingenting, bare rot.
Og folk svor at nå skulle det bli noe helt annet, for nå skulle det bli Arbeiderpartiet som skulle få ordne opp i rotet.
Hva skjedde ? Tjaaaaaaaaaaaa. Omtrent det samme. Mesteparten av tida går med til vedlikehold og opprydding, og plutselig er det valg igjen.
Historien viser at partiene må dra i samme retning for å få resultater som vi kan leve med. Hvem som er Ordfører er kanskje likegyldig ?
Ikke vet jeg.
Over det hele svever Rådmannen og tviholder på pengesekken og deler ut de få skillingene som finnes med motvillig hånd.
Jeg så en skisse av det nye prosjektet som skal "åpne byen mot havet", som det så flott heter.
For meg så det ut som det stengte godt for utsikten med  disse påtenkte nybyggene.
Det nytter ikke å tegne inn noen trær og spaserstier i forkant, når svære boligblokker skal ta utsikten fra folk som fremdeles bor i småhus nedover mot havna.
Det må bli temmelig mørkt for dem, tenker jeg.
Og hvor mye skal og kan man egentlig bo her i byen ? Skal det ikke være noen arbeidsplasser ?  Har noen tenkt over om folk på vårt vakre KJV er interessert i å få mere tungtrafikk der enn de allerede har ? Eller om veiene og brua er dimensjonert for det ?
Hvis  f.eks. Norsk Stål skal flyttes innafor.
Jaja, folk spår og partiene rår.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar