Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

søndag 3. april 2011

Fanatisme

En trist søndag. Tåkegrå og full av ufred og intoleranse rundt om i hele verden.
Borgerkrig med innblanding av NATO i Libya, og stammekrig/borgerkrig  på Elfenbenskysten.
I USA har en prest brent Koranen og forårsaket mange drepte og store opptøyer i Afghanistan. Den forkvaklede presten beklager og angrer, men det gjør jo ikke handlingen ugjort. Han burde vært fengslet, så vi unngår flere utslag av religiøs fanatisme fra den kanten. President Obama fordømmer handlingen og beklagerhan også, men han burde ha fengslet den gale mannen da han truet med å gjøre det allerede for ett år siden.
Drapene i Afghanistan er også et sterkt utslag av religiøs fanatisme, men der vil jeg faktisk gå ut og forsvare , ikke drapene, men reaksjonen. For det å brenne en så fundamentalistisk religion sin aller helligste bok er en enorm provokasjon. Dette ble sagt klart fra om til pastoren da han proklamerte at han ville gjøre det som hevn for 9. september.
Hevn ? Vi må tenke oss om før vi stikker handa inn i et vepsebol . Hvis ikke, kan vi regne med å bli stukket.
USA har en lysende ide om å innføre demokrati i Afghanistan og Irak. Noe mer feilslått kan man vel bare sammenligne med Vietnam.
Ingen kan gå inn i et annet land og innføre noe som folket ikke vil ha. Folk vil ha fred med seg og sitt og sin religion.
Kan ingen fortelle det til USA på en forståelig og lettfattelig måte. Deres ide om demokrati begynner å ligne fanatisme, den også.
Og måtte alle gode makter verne oss mot fanatisme, private og offentlige korstog.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar