Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

tirsdag 5. april 2011

Restskatt og byråkrater.

Posten idag bragte ikke mye glede- Bortsett fra reklame var der et brev fra Skatteetaten. Selvangivelsen, tenkte jeg med et støt av glede. Hvor mye får jeg igjen iår- Jeg har fått igjen på skatten i alle år.
Jeg rev opp konvolutten. Hva f... ?
å betale kr nesten like mange tusen som jeg nettopp har betalt i strømregning.
Dette må da være feil, tenkte jeg og fant fram papirene fra i fjor.
For meg så det veldig feil ut, så jeg ringte til Ligningskontoret i Holmestrand, etter å ha fått opplyst om at her i Horten var Ligningskontoret bare åpent mellom 10 og 14, og bare hver tirsdag. Dama nede på Rådhustorget rådet meg til  å dra til Holmestrand eller Tønsberg, for her blir det fullt og lang ventetid..
Jeg hadde absolutt ingen lyst til å sitte i kø verken i Horten, Holmestrand eller Tønsberg. Så jeg ringte til Holmestrand- Etter venting akkompagnert av hvor jeg kunne sende selvangivelsen, få svar på de vanligste spørsmålene  o s v, på nettet, ventet jeg videre til en stemme sa at jeg kunne slå 1 så skulle de ringe meg tilbake når en av deres saksbehandlere ble ledig, og at jeg ville ikke miste plassen i køen. Jeg så  gjorde.
Det ringte etter en laaang stund, men jeg kunne like godt ha snakket til veggen. Damemennesket sa  at jeg hadde betalt for lite skatt, uansett hva jeg sa. Sammenligningene fra ifjor var hun overhodet ikke interessert i. Du har betalt for lite skatt, gjentok hun til alt jeg sa. Og hun hadde ikke tid til å sitte her i telefonen og snakke med meg lenger, sa hun.
Hun anbefalte meg å ta papirene med til ett av de nevnte stedene, men avsluttet med følgende kraftsalve: - Men du kommer nok ingen vei der heller, du har betalt for lite skatt !
Jeg takket henne så hjerteligst for ingenting og la på.
Hva slags samfunn er det vi har skapt oss ? Og hvilke byråkrater uten hode er det vi har satt til å administrere idiotien?
Hjelpsomhet og høflighet er visst bare ord i ei forlengst utdatert bok.
I virkeligheten blir vi behandlet som idioter hele gjenget.
Men neste tirsdag skal jeg jaggu meg ta med meg kaffe og matpakke og sette meg i kø på Rådhuset. For jeg vil ha forklaring på hvorfor jeg har fått restskatt !!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar