Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

onsdag 14. september 2011

Knefall for kapitalismen ?

Sola skinner, selv om byen er blitt blå.
Kjerringa får svarte tanker, men innser at dette må hun og alle andre i kommunen leve med i alle fall 4 år fremover, dersom det ikke skulle skje et mirakel.
Nå er det tid for posisjonering og frieri til småpartiene, for marginalene er små etter valget. Kun 1 representant skiller mellom de to største partiene.
Så det kan bli vanskelig å få gjennomført saker  når man må stole på mellompartiene i ett og alt.
Mitt håp og ønske er at alle drar i samme retning og kanskje skaper en drømmekommune for oss som bor her. Nå har de sjansen.
Dessuten er det så lite penger i sekken at noen store prosjekter kan det uansett ikke bli tale om før vi er ute av det fryktede registeret.
Men, og det mennet skremmer meg litt, er at grådige utbyggere kan kaste seg over kommunen og sleipe til seg  byggetillatelser som gjør byen til noe annet enn den byen vi vil bo og leve i.
Men alt dette blir bare spekulasjoner, for sannelig har vi grådige utbyggere nok her i byen.
Spekulanter som er iferd med å rasere hele sentrum og omegn.
Det føles som å bevege seg i et enormt Ground Zero rundt bilioteket og Vektergården for tida.
Takket være en utbygger som aldri ser seg mett på å grafse til seg de beste tomteområdene i byen. Og går det ikke i bredden, så går det i høyden, er visst hans valgspråk..
Skamme seg burde han.
Ødelegge sin lille by for å gjøre seg selv rikere.
Hvor mange leiligheter i 3 -4 millionersklassen trenger vi egentlig ?
Og når disse menneskene vel har etablert seg midt i smørøyet, så begynner de jaggu meg å klage sin arme nød over støyen de blir utsatt for !
Hallooo, vet de ikke at de har flyttet til et bysentrum ? Mener de at all aktivitet skal legges ned klokka fem om ettermiddagen for at de skal kunne nyte sin ettermiddagspjolter i fred med utsikt over Oslofjorden?
Jaja, sånn er det vel å være kapitalist.
Velbekomme !!

3 kommentarer:

  1. Dette var veldig bra skrevet. Og det er jo virkelig tilfelle. Enkelte ser seg ikke berga. Bygger opp og raserer for andre.Og de som kjøper og klager på bystøy hmmm.... De bør tenke seg om før de bestemmer seg for flott byleilighet og heller vurdere å flytte langt ut på landet og ikke komme her og komme her.

    SvarSlett
  2. Takk Karin. Ja eg har hatt denne bloggen i over et år nå, den ligger på Gjengangerens nettavis også. Og det er bare så deilig å få ut alle tankene om alt mulig med et lite blikk "från oven" ;-))

    SvarSlett
  3. Og den er helt ikkekommersiell også. Så følg med, følg med !!!

    SvarSlett