Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

fredag 1. juli 2011

Ikke råd til kultur ??

Kjerringa våknet opp til regnvær og et utspill i Gjengangeren, som må være årets "endelig-ut-av-skapet" uttalelse.
Dette gjelder vårt alles kjære 37.
Høyre og fremskrittspartiet mener at det bør privatisering fordi, sitat: "Det er ingen i noen partier som er mot forebyggende arbeid, men akkurat dette er et tiltak vi per idag ikke har råd til", uttalt av Frp s Stein-Roger Nilsen.
Et samfunn som ikke har råd til kultur og forebyggende arbeid når det gjelder ungdom og deres aktiviteter, blir et iskaldt samfunn.
Alle med litt vett i skallen vet at forebyggende arbeid er tusen ganger bedre enn reparering i ettertid.
Kulturhuset i Storgt. 37 bør opprustes, gjerne av midler fra private aktører, men det må drives av kommunen.
37 rommer alt det resten av samfunnet ikke har plass til eller har vanskelig for å akseptere. Her skjer integrering av ikkeetniske nordmenn og -kvinner, her vanker unge musikerspirer, dansere in spe, og ungdommer som ikke har noe sted å være, og ikke føler at de hører til i noen miljøer.
37 har til og med et "sponsorband" som består av unge gutter fra flyktningemottak for unge flyktninger.
Her lages det mat fra alle verdenshjørner, her holdes det fritidsklubb for folk med spsykisk utvilingshemninger. Her kommer fru og frøken med og uten barnevogner og inntar sin lunsj i utrolig koselige omgivelser. Kort sagt, dette er et hus som må bestå i den formen det drives.
På sikt er det millioner å spare.
Et sivilisert samfunn betegnes av dets kultur.
Vi må ikke stå og se på at møysommelig oppbygde nettverk blir revet istykker fordi noen mener at kommunen ikke har råd til å holde seg med et kulturhus som 37.
Og hvem vil leve i et samfunn og en kommune som ikke er istand til å ivareta en slik perle og allsidig sted.
Det formelig bobler og syder av liv og livsglede der.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar