Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

tirsdag 11. oktober 2011

Atter en dag

Kjerringa begynte å telle etter da hun var ferdig meg morrarutinene sine. Telle dager. Ikke sine egne, for det har hun heldigvis ikke oversikt over, og godt er det.
Tenk om vi visste til punkt og prikke hva som skulle skje med oss fra vugge til grav ? Hvor mange ville, med hånden på hjertet og Æres Guds speiders ord giddet å bakse seg gjennom alt ?
Neida, dette var mer en årlig øvelse på denne tida av året.
...å telle dagene til JUL !
Idag er det sånn ganske nøyaktig 74 dager til JULAFTEN, toogenhalv måned.
Det er sannelig ikke mye for de mest ihuga juleentusiastene.
Slaktinga, saltinga og tørkinga av pinnekjøttet burde vært i havn. Grisen slaktet og oppstykket og nedfrosset i sirlige, merkede pakker. Lutefisken vært lutet, eller iallefall ferdig tørket, for man hang den jo opp i vinter en gang.
Man burde vært igang med innkjøp til baking og for ikke å snakke om planlegging av pakkeinnkjøp. Adventskalenderen er vel brodert og ligger og venter. Og....
Ja sånn var det i gamle, gode dager, sånn stort sett.
Takk alle gode makter for ar man bare kan gå ut og kjøpe hele jula eller de delene av den som man ønsker å engasjere seg i.
Dessuten ble jeg kjempeglad på morrakvisten. Regjeringen skal legge ut et lovforslag om en innskrenket røykelov.
Det skal bli forbudt å røyke i eller i nærheten av utesteder. Alt lureriet med plasthus og desslike skal kanskje endelig forsvinne. Og jeg er glad. Kanskje også allergikere kan ta seg en tur ut og høre på Blues og annen god musikk uten å bli sengeliggende i dagesvis etterpå ?
Når man røyker (jeg har selv vært storrøyker), tror man at hvis man er utenfor et lokale eller i et annet konstruert rom når man røyker, så sjenerer det ingen. Men det gjør det. Røyken sitter i klærne, og den driver inn gjennom alle åpninger i huset. Jeg vet at det høres sytete ut, men det er i alle fall sannheten. Og det er dessuten usosialt. Dersom man går ut med eller i selskap sammen med røykere,  er røykerne utilgjengelig mesteparten av tida, så man kunne like godt holdt seg hjemme.
Jeg vet at jeg tråkker på mange tær her. Men jeg er veldig, veldig glad for dette forslaget.
Det er forøvrig meldt vakkert høstvær i dag også, nyt det før galskapen starter, med snø og skifting av dekk og måking og det som verre er.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar