Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

mandag 31. oktober 2011

Også en mandag..

Kjerringa og Katta har ikke kommet inn i normal døgnrytme ennå. Kjerringa våkner klokka seks, og Katta kommer inn like tidlig. Kveldene er preget av trangen til å sove lenge før normal leggetid.
Kjerringa forbanner hele EØS-direktivet som sier at sånn skal det være. Klokka skal stilles fram og tilbake to ganger i året.
Jaja, av erfaring vet Kjerringa at det går over.
Døgnvillheten.
Om en uke eller så er alt som det skal være.
Nyhetene i Gjengangeren er gammelt nytt. De har vandret rundt på nettavisen hele helga og vekker ikke de helt store følelsene.
Noe som derimot klarer å få meg i harnisk er nyhetene fra Oslo. Ny overfallsvoldtekt i Oslo og et nytt, uforståelig, blodig og grusomt drap.
Er vi mennesker, og særlig vi kvinner, iferd med å bli bruksgjenstander ?
Hvem er det som overfaller og forsyner seg rått av intetanende jenter ?
Hvis det er asylsøkere eller menn som er blitt nektet asyl her av forskjellige grunner,  bør de sperres inne til de kan geleides ut av riket for aldri å få komme tilbake. Dersom de er nordmenn, bør de få lange fengselsstraffer, så de ikke så fort glemmer hva de har gjort. Men mange må opplyses her. Asylsøkere må innprentes at her i Norge er ikke kvinner fritt vilt for lystne mannfolk. Vi er medmennesker som skal behandles med respekt og ses på som likeverdige mennesker. Dessuten burde kanskje alle som skal bo i Norge avgi en gentest, slik at det er lett å finne fram til gjerningsmennene eller gjerningskvinnene i flere forbrytelser. Hvis dette gjelder alle, kan det vel ikke ligge noe diskriminerende i det ?
Det kan kanskje også være med til å finne riktig donor dersom det skulle bli aktuelt.
Politikerne må opplyses om at det ikke bare er å ta imot asylsøkere, men sørge for at integreringen er innlagt i velkomsten. At innvandrere, uansett hudfarge og opprinnelsesland, må undervises i vårt lands seder og skikker og kultur, og at det skal respekteres, ellers får de finne seg et annet land å bo i.
Det nytter ikke med mer politi i gatene, for da må vi ha flere tusen politifolk ute i gatene og bak hver busk i byens parker. Overfall skjer sjelden i lyset fra politiets patruljevogner eller foran etpar patruljerende politifolk.
Så mandagene bringer  sannelig med seg nok stoff for mange blogger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar