Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

torsdag 13. oktober 2011

Nå skjer det.....

Kjerringa ble vekket av ivrige hammerslag fra bygningen omtrent 20 meter fra soveromsvinduet hennes.
Men det er greit med litt liv og røre i gata..........
Akkurat som i resten av byen vår.
Den ser nå ut som noe som har deltatt i krigen i Libya. Det ene krateret avløser det andre nede i sentrum.
Kjerringer som er eldre enn meg og dårligere tilbeins, sliter med sine rullatorer over smale broer som krysser alle disse grøftene.
Men det skal jo bli så bra. Alt skal bli så meget bedre, som en høyrepolitiker lovte engang for mange år siden. Det ble ikke det, det ble meget verre, og høyrepolitikeren med samt sin regjering måtte pakke sammen soveputene sine i Stortingssalen og forlate den.
Her i byen er det visst utbyggere og varehuseierne som bestemmer hvordan byen skal se ut.
De står fram på rad i dagens Gjenganger og peker og forklarer.
Om hvor gjevt det skal bli med kjedeforretninger og leiligheter i aksen Storgata - Sjøsiden, mens serveringssteder og nisjebutikker (det betyr sånne som må stenge etter kort tid p.g.a. sviktende kundegrunnlag) i selve Storgata. Dette skal da korrespondere med Havna og serveringsstedene der, som kanskje på sikt vil overta  ??
Har noen i sitt liv hørt sånn svada ?
Og jeg som trodde at det var politikerne og derved vi som innbyggere skulle bestemme hvordan byen vår skulle se ut ?
Så dum kan man bli.
Skjønt forklaringa kan vel være at det er pengemakta som får råde, siden vi nå  plutselig lever i en høyrestyrt kommune.
Hva skal vi med alle disse leilighetene og butikkene i sentrum ?
Det er jo selvfølgelig for at noen skal bli rikere, og vi skal bli fattigere, både på penger og på følelsen av å bo i en by med roser og stakittgjerder.
Stakkars, lille Horten !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar