Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

mandag 24. oktober 2011

Eg står han a.......

Kjerringa kreket seg opp etter to døgns sengeleie, stiv og støl som etter en halvmaraton.
Sengeligging er for meg  påtvunget og kun i helt spesielle tilfeller.
Denne gangen var det nesen som silte og blødde.
Jeg følte meg så krank og elendig idag at jeg dro opp til min Hofflege for å få målt Hb (blodprosent) og jernlager. Den første var helt flott. Jeg har mye å blø der før det er prekært, men jernlagrene får jeg ikke resultatet på før om noen dager.
En søt Flerkulturell venninne dro til Tønsberg og kjøpte granatepler til meg og en spesiell rot til å ha i salater eller supper. for det skal være så godt for å få styrken tilbake. Det står nemlig  beskrevet i Koranen at etter blodtap er granatepler og denne spesielle roten toppers. Granatepler kalles også for Paradisepler.
Og den boken skal man tro på, for i likhet med Bibelen er det en bok med oppskrifter og regler for alt fra oppførsel til matretter.
Nå har jeg spist et halvt og kjenner nesten at kreftene kommer tilbake, sakte, men sikkert.
Så eg står han a, denne gangen også
Ellers er det lite å melde fra heimen.
Ja, jeg har bytta linseplaster også idag.
Og jeg skal lage meg et deilig grønnsaksuppe litt senere, og da skal denne rare roten, som ser ut som en hvit, tynn gulrot, i,
Så moralen i dagens blogg, om den har noen moral, er at man skal lytte til gamle skrifter.
Der  ligger det både erfaring og overlevelsesråd.
For ikke å snakke om å skaffe seg ei så herlig venninne, som vet dette og som drar ens ærend til Tønsberg for å kjøpe og komme og forære meg disse Paradiseplene. Hun er unik.
Og når det gjelder granatepler, er det bare innholdet, noen deilige, kjøttfulle frø, som skal spises-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar