Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

onsdag 12. oktober 2011

Lei av........

Kjerringa kreket seg opp til en ny dag, snørrete og beinsvak og med tilløp til feber. En dusj gjorde ting litt bedre.  Det blir nok en innedag igjen.
Men Katta må mates, idag ble det tunfisk, og Gjengangeren må leses, uansett.
Og da er dagen igang.
Dagens Gjenganger brakte en interessant artikkel med intervju om en beverbestand i Adal, som en bonde hadde søkt om å få utrydde p.g.a. oppdemming av bekk med derpå følgende oversvømmelser og elendighet.
Beveren er et fantastisk og arbeidssomt lite dyr, vi skal heller være stolt over at vi har noe sånt i vår fauna, istedenfor å snarest mulig få utryddet den.
Den hører faktisk til her hos oss. Og jeg skal vedde den millionen jeg ikke har på at den var her lenge før oss.
Men det er typisk oss mennesker. Når verdiene våre er truet av dyrelivet, så skyt og drep og fjern.
Og vi har opp gjennom årene rasert så mange leveområder for de forskjellige dyreartene her i landet vårt, så litt fra eller til har vel ikke noe å si.
Det har det. Vi må ikke komme så langt at de eneste dyrene vi ser, er de som er tegnet av Walt Disney og kan snakke.
Vi må lære våre etterkommere respekt for naturen, som vi bare låner av de og alle de som kommer etter oss.
Slik at vi kan overlevere en jord det er mulig å leve på, istedenfor en planet det er umulig å finne liv på uten under store glasskupler og i ganger under  jorda, fordi vi ar drept og forurenset alt.
Tenker på Lillebjørn Nilsens "Barn av Regnbuen", der det heter bl.a. at vi stjeler fra de unge....... Og      - En himmel full av stjerner, blått hav så langt du ser, en jord der mennesker bor, kan vi ønske mer ? -
Ikke bare synge, men gjøre.
La beveren leve !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar