Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

lørdag 15. oktober 2011

Mild vinter ?

Det kulser om kjerringføttern når hun slipper inn Katta om morran. Nattefrosten er nok begynt å sette seg.
Den uunngåelige vinteren er i anmarsj.
Men jeg trøster meg med det gamle værtegnet som sier at en vakker første vinterdag, betyr en mild og fin vinter. Den første vinterdagen var i går. Den var utrolig solrik og flott. Så..........
Men hvem skal vi klage til hvis de gamle værtegnene slår feil ?
Når det gjelder været, må vi nok pent ta det som kommer, enten det kommer ferdigmåkket eller det laver ned i meterhøye skavler. De to siste vintrene har vært snørike, kalde og lange.
Som skapt for de som leker seg i snøen, en pest og plage for oss frysepinner som er livredde for å ramle på rumpa og bli liggende som ubehjelpelige gamle skilpadder, snudd på rygg.
Men jeg tenker at noe skal vi ha for å ha det så godt som vi egentlig har det her i det lille annerledeslandet vårt.
Vi får fyre i ovnene våre, tenne tusen lykter og koke litervis med kakao, pakke oss inn i onepiecer og pledd og tepper og koooose oss.
Norge er visstnok det eneste landet i verden som har dette uttrykket  "å kose seg".
Og alle som snakker norsk vet hva det betyr.
Utlendinger som kommer hit lærer det fort, både uttalen og det som ligger bak uttrykket. Å kose seg.
Så nå, dere, skal vi kose oss innendørs fram mot jul, da skal vi nikose oss noe så inderlig. Og så skal vi begynne å se etter vårtegn.
For det kommer alltid en vår, om et halvår eller så.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar