Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

søndag 6. januar 2013

Mobbing

Kjerringa sto opp idag også, stiv og støl som vanlig. Men etter en runde på sitt utmerkede bad, er hun seg selv igjen.
Søndag, god tid til ettertanke og betraktninger.  Det betyr også kokt egg på lavkarboskiva og masse kaffe, som vanlig.
På TVen prates det om dagens aviser. Blant annet en artikkel i Dagbladet om mobbing.
Vi vil mobbingen til livs. Det er en uting. Det prates opp og nedad vegger, Foreldre og lærere og andre forståsegpåere stikker hodene samme og vedtar nulltoleranse for mobbing. De fyer og usjer i det vide og det brede. Forklarer pedagogisk og kanskje mindre pedagogisk for sitt avkom at mobbing skal vi ikke ha noe av.
Og så viser denne undersøkelsen som er omtalt i avisen, at det er foreldrene som lærer ungene sine å mobbe. Selvfølgelig ! Det burde vel ikke komme som en bombe på noen.
Hvis man var flue på veggen i et hvilket som helst hjem under f.eks. en tilfeldig valgt fotballkamp på TVen, vil man ha forskningsmateriale for mange slags rapporter. Bannskap og ukvemsord hagler fra  de som ser på kampen mot de som løper livskiten av seg inne på banen. Eller når pater/mater familias omtaler "den dumme naboen" eller "den umulige kollegaen" eller kanskje "utlendingene" i  huset  nedi gata med "sugerør i NAV".
Det spares ikke på  beskrivelser som fanges opp av små ører......og bringes ut i barnas verden. Vi skylder på kameratene i barnehagen eller skolen eller ute i gata, men vi må faktisk ta inn over oss at det er vi, de ansvarlige voksne som lærer ungene opp til å bli djevelske mobbere.
Alle de stygge ordene har de lært hjemme, de bare utveksler dem ute.
Vi burde skamme ossm dypt og lenge, og i alle fall passe kjeften når det er barn tilstede.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar