Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

torsdag 31. januar 2013

Samfunnstjeneste ?

Kjerringa sto opp til nok en smeltende "vårdag". Da hun hadde benket seg med kaffebøttta, et knekkebrød med banan og majones og Gjengangeren, var dagen på plass og igang.
For adrenalinet pumpet fritt da hun leste rettsreferatet om gjentatt vold mot og trusler om vold mot samboer som har en strafferamme på flere års fengsel, endte med 180 dagers samfunnstjeneste.
Hva slags dommere er det vi har her i landet ?
Husker jeg feil når jeg for etpar år siden hørte at det skulle satses mer på vold i nære relasjoner i alle politidistriktene ?
Og så kommer en dom som ikke er en dom etter så alvorlige overgrep ? Har ikke dommerne litt psykologi i løpet av sin lange studietid ? Hvis ikke, så kan de vel innkalle eksperthjelp.
Jeg blir så inderlig og rettferdig forbannet, for å si det på godt norsk.
Jeg har selv vært i samme sorten ødeleggende forhold, og anger hører med til spillet. Å, som de angrer og å, så lite de husker, for de var jo ikke edru.
Nettopp !
Et livsvarig drikkeforbud med ujevne inntauinger for prøvetaking er det minste, samt en fengselsstraff som svir, kombinert med langvarig terapi hos blant annet ATV (Alternativ Til Vold). Samfunnstjeneste er jo et hån mot kvinnen. Nå kan han fritt fortsette sitt terroregime. For ingen må tro at volden slutter her. Men hun blir påført ubotelige skader og ender opp med å tro at det er henne det er noe galt med, og at alle ser på henne som verdiløs. Og den følelsen bare forsterker seg.
Vi er et gjeng med usynlige krigsoffer som går rundt og er redd alt mellom himmel og jord, samt at vi har en selvfølelse lik null..... og under.
For uansett hvor gal og sinna man blir, vold er ikke løsningen.  Voldsbrukerne ødelegger mennesker for resten av livet.
Og samfunnet godkjenner det fordi han viser anger.......

2 kommentarer:

  1. Det er helt utrolig hva voldsutøvere slipper unna med i dag! Det sies at de skal dømmes hardere, men realiteten er jo en annen. Det er offeret som ender opp med å prøve å unngå voldsutøveren for enhver pris. Det kan være tilfeldigheter som redder offeret fra å bli drept under en voldsepisode! Så det er på høy tid at straffene faktisk blir strengere og at anger ikke duger som unnskyldning.

    SvarSlett
  2. Tusen takk for støtten. Håper denne kvinnen slipper å bli drept, men det forundrer meg ikke om så skjer. Det er så helt forjævlig.

    SvarSlett