Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

torsdag 22. november 2012

Adventskalendergaver......

Kjerringa sto opp som vanlig, gikk ut på badet og koooste seg. med en lang varm dusj.
Etterpå, skrekk og gru, det var fritt for kaffe ! Jeg ble nærmest desperat. Jeg fant litt kaffe i kaffefilteret fra i går morges, kokte det i kaffekjelen...........Grøss og fyse, det smakte alt annet enn den morgenkaffen jeg var blitt bortskjemt med den siste tida. Men i nøden spiste fanden fluer, men han sa ingenting om at de smakte godt.
Nåja, man overlever det meste,
Etterpå var det Gjengangeren sin tur. Hasj og desslike på Orerønningen U-skole. Triste greier.
Men kanskje lite gjennomtenkt å skrive i avisen at politiet skulle komme med narkotikahund for å se om de kunne finne stoff gjemt på skolens område. Som å utbasunere: Hallooo, kom og hent det dere har gjemt, for snart kommer politiet og sjekker !
En annen ting som irriterer meg er alt det maset om advenkalendergaver. Hvem har funet på det tullet ?
Julaften er 24. desember, og da er det gaveutdeling, eller 1. juledag for de som feirer jula på den dagen.
En gave i 24 dager er et overskuddsfenomen, og gavene er med på å gjøre søppelbergene større og heve varmen noen milligrader.  Det er bare tøys og tull og jåleri.
Man kan glede seg til jul uten alt det tralet. Vi fikk utdelt en rå potet og 24 fyrstikker hver. Så laget vi et "piggsvin", og dro vi ut en fyrstikk for hver dag fram til julaften. Og ingen skal få innbilt oss at vi ikke gledet oss til jul. Adventstiden var magisk. Det ble mørkere og mørkere ute. Det var tenning av julegrana midt i tettstedet. Butikkene tok bort det hemmelighetsfulle gråpapiret fra utstillingsrutene og åpenbarte de mest fantastiske utstillingene med nisser, elektriske tog, pakker og glitter.
Etterhvert kom det adventskalendere med bilder bak lukene. Det var også spennende.
Men en gave hver dag i adventstida ? Vi fikk ikke 24 pakker tilsammen på julaften engang.
Og vi overlevde sannelig det også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar