Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

onsdag 26. desember 2012

2. juledag

Kjerringa våknet med snufsete nese. Hun var egentlig bedt bort idag, men foretrekker å holde seg hjemme. Både for egen og andre sin del.
Og hjemme er slett ikke det verste stedet å oppholde seg. Varmt og julepyntet som det er, og i ettermiddag kommer den næreste og kjæreste en snartur også.
Ser på TV at Lars Monsen og Trine Rein virkelig har feira jula ute i skauen med 16 huskier. Høres koselig ut, kjærligheten visst overvinner alt. Fra sminkesangdukke til friluftshundekjører. Imponerende.
Selv er jeg fornøyd med å slippe Katta ut og inn i snøkavet, etter hennes behov.
Forresten idag drypper det av taket, det er mildvær igjen ! Jippi.
Snart blir det regn og snøen blir kanskje borte igjen, Halleluja o, glæde, glæde !
Idag kunne forøvrig min elskede, forlengst henfarne bestefar vært 116 år.
Jeg husker 2. juledag som en festdag på Nyrud, bestemor og bestefar sin gård. Det var mange gjester, flere kom langveis fra, med hest og slede.
Middagen var alltid forsuppe, deretter kjøtt i brunsaus med tilbehør, ertestuing og grønnsaker, og til dessert var det alltid frukt i gele med pisket krem i. Alt på hvit duk og nydelig dekket bord, rene Fanny og Alexanderstil.
Etterpå var det middsgshvil for de voksne, mens vi ungene fikk beskjed om å være stille og spille spill. Vi fikk appelsiner og epler fra Hardanger, fra kasse sendt med båt til Leknessjøen.
Og når de voksne sto opp var det kaffe og kaker, minst sju slag...og bløtkake. Det var jo bestefars bursdag.
Senere på kvelden, etter masse prat, mye politikk, husker jeg, og om foret strakk til fram til kyrne kunne slippes ut på beite, om det ville bli en snørik vinter eller ikke, egentlig alt som angikk gårdene og det å drive med dyr og fiske, så var det kveldsmat med hjemmebakt brød, selvfølgelig, med kjøttrull, egg og ansjos, syltaflesk, og så kakao til.
Deretter var det å greie på hestene, som hadde fått stå i fjøsen og meske seg med høy, før gjestene dro hjem med ringlende dombjeller.
Så 2. juledag var kanskje en like høytidelig og koselig dag som julaften i min barndom.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar