Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

fredag 28. desember 2012

Juletrefestdag

Kjerringa våknet opp til en vakker dag med sol og gnistrende snø. For sikkerhets skyld tok hun stavene i bruk da hun skulle ut og hente avisen og kaste søppel, men det var faktisk ikke glatt.
Inne er lille ovnen i full gang med å holde huset varmt og koselig. Jeg tror det må være mitt beste kjøp, bortsett fra selve Rosehuset da.
Jula hittil har vært stille og rolig, besøk av kjente og kjære, litt magetrøbbel, men der har jeg visst ikke vært alene, ifølge Anders på baksida av dagens Gjenganger.
Fjerde juledag var i min barndom starten på utallige juletrefester. På skolen, på Ungdomshuset og på diverse bedehus. Vi ungene fikk fintøyet på, skoene i en pose og en femtiøring hver, for det var det det kostet, da fikk vi kakao, julekaker, bortsett fra på skolen, for der hadde vi med et fat med julekaker og diverse godsaker, og så satt vi rundt fint pynta bord i klasserommene og spiste og drakk kakao av medbragte kopper.
Mødrene satte nok sin ære i å sende med ungene fat med mye godt på, for alle så det jo. Uansett hvordan det sto til hjemme, så skulle ungene være hele og rene , ha nytt tøy til jul .....og et velfylt matfat med på juletrefesten på skolen.
Etter at vi hadde spist, gikk vi tilbake til gymsalen, og så kom  kom julenissen til frydefulle hyl og stor spenning. Alle fikk nisseposer med appelsin, rosiner og  kanskje etpar  fiken.
Det var stort. Og juletrærne var enorme og pyntet til trengsel. Det var mange ringer rundt treet. Alle var på juletrefest på skolen.
Jeg lurer på om det finnes juletrefester nå ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar