Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

lørdag 12. februar 2011

Lørdag

Katta var raskt  inn og enda raskere ut (opp).
Kjerringa tunet seg inn på Nyhetskanalen og jublet og felte en tåre for gleden i Kairo og Egypt. mens hun i sitt stille sinn håpet at deres største ønske om demokrati ville gå i oppfyllelse. At Hæren i akkurat Egypt skulle ha bedre vett og fremtidsvyer en s.k. militærjuntaer i andre land har vist på diverse blodige måter.
Men revolusjonen er så ung og sårbar, så vi kan bare ønske og håpe sammen med egypterne selv.
På Nyhetskanalen fikk vi etterpå en debatt med bl.a. Karita Bekkemellom angående hersketeknikker og mobbing. Hun mente at hun og mange med henne var mobbet og frosset ut av politikken fordi enkelte "menn" følte sin egen maktposisjon truet av dem.  Og at det var blitt brukt hersketeknikker som: Latterliggjøring, Overseing, Krymping (få folk til å føle seg mindre), og mer subtile måter, som å snu ryggen til, gå videre når de blir tiltalt. Alt sånn som man blir rosenförbannet for, men ikke kan sette fingeren på.
Og så det siste, ynkelige stuntet fra Krf. Der ei flott, jordnær jente med flotte meninger, men meninger som var altfor skremmende for den mektige Høybråthen og hans medslikkere, ble frosset, for ikke å si skviset ut av partiet. Måten hun var blitt behandlet på, og som hun beskrev for Trude Teige og oss her forrige kvelden, var stygg og skremmende.
Og dette skal likson være et kristent parti ?  Vi må aldri undre oss over hvorfor unger mobber og er slemme mot hverandre. De lærer det hjemme.
Jeg tenker med gru på at alle disse maktmenneskene har kone og barn og barnebarn som de lærer opp til å bli akkurat som de selv er.
Og etterpå står de frem og sier at vi må få slutt på mobbinga i skolene. Det må være nulltoleranse for det.
Javel, drittsekker, gå hjem og lev som dere lærer.
Og jenter, rett ryggen, svar med samme mynt og vær ikke alltid så forbannet høflig. Da kommer vi ikke lenger enn til innsida av vår egen ytterdør.
Krev svar på tiltale, le av dem og dans videre i verden.......fordi vi fortjener det !!!
Begynn i dag med en drittsekk nær deg !!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar