Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

mandag 14. februar 2011

Valentinerdagen

Katta kom inn fra kulden i morges, uten røde hjerter og roser til sin herskerinne og matmor. Ikke hang det noe på døra heller. Ute var det bare knasende kuldegrader under tøflene til Kjerringa da hun trippet forsiktig ut for å hente Gjengangeren.  Litt for mange av hennes bekjente ligger strødd rundt med knekte armer og bein, så her gjelder det å være forsiktig.
Ikke et eneste lite rødt hjerte hadde de spandert på forsiden sin.
Jaja, med kaffe og knekkebrød og  God Morgen Norge ble det nå litt hjertestemning likevel-
Der satt synsere og pratet om Valentinerdagen eller Valentin's Day som det faktisk heter.
Det er nok en importert skikk fra det store landet i vest. Landet som forsyner oss og har forsynt oss med romantikk, musikk, filmer, moter og andre lyspunkter i hverdagen siden tidenes morgen,
Og vi trenger litt romantikk i hverdagen. Litt glede og hjerter midt oppi all kulda og snøen.
Noen freser sint at det er en uting, en ikkenorsk skikk, Men hva er egentlig en norsk skikk?
Mesteparten av det vi omgir oss med, og tror er urnorsk, fra bunadbroderier til spisebestikk  har vi faktisk importert. Skulle vi bare holde oss til de norske skikkene, så ble det magert med både romantikken og levekårene ellers. Da gikk vi fremdeles rundt og banket hverandre i hodet med steinklubber når vi var uenige, og kvinnene dro vi med hjem til hula når vi skulle forlyste oss mer romantisk.
Det finnes fremdeles noen rester av dette urnorske igjen, men stort sett er vi heldigvis blitt siviliserte og renslige, takket være s.k. ikkenorske skikker.
Så å importere hjerter, romantikk og kjærlighet er en av de skikkene vi burde omfavne, bokstavelig talt, og bruke mer enn en dag i året.
Men vi holder vel ut med i alle fall å være søte og snille og romantiske denne ene dagen i februar ?
Så hvis du ikke allerede har gjort det, løp ut og kjøp roser, sjokolade, gaver, kort og alt som godt er og gi det til de du er glad i, den ene eller de mange.
Min dør har plass til maaaaange buketter og kort.
Happy Valentin's Day <3<3<3

2 kommentarer:

  1. Jeg går utifra at du allerede vet hva jeg mener om denne dagen ;) Men, jeg setter jo stor pris på litt ekstra sjokolade ;) hehe
    Ha en flotters dag ;)

    SvarSlett
  2. Visste vel det, vennen. Ha en flott dag uansett Klem

    SvarSlett