Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

tirsdag 1. februar 2011

Rettferdighetsprinsipper.....

Katta er som vanlig i transitt på morran, men vi tar det igjen på ettermiddag og kveld, da sover hun her nede...... til hun blir sluppet ut for natta.
Så na deler vi på Katta. Og det er greit.
Men i dagens avis fant jeg et innlegg fra skoleansvarlig i kommunen,. Han hadde svart på et annet innlegg som sto i gjengangeren i forrige uke, skrevet av en elev som var så skuffet over at leirskoletilbudet var strøket i forbindelse med budsjettkuttene.
Jenta foreslo at elevene selv kunne samle inn de pengene som manglet. Hun var godt opplyst om situasjonen, for hun visste at det var et beløp som var garantert pr elev, og at dersom de forhandlet med leirskolen, så ville dette gå ihop.
Er det ikke dette vi oppmuntrer ungene våre til ? Å finne kreative løsninger på utfordringer som oppstår ?
Neida, Magnus Andersen, kommunalsjef, synes ikke dette var noen god løsning.
Han beklage selvfølgelig for syns skyld hvor trist og trasig han syntes det var at leirskoletilbudet måtte nedlegges. Men så satte han leirskoletilbudet opp mot evt. oppsigelse, eller reduksjon, heter det visst, av lærerstillinger, og en hel del annet svada,som at de 2000 kronene pr. elev ikke egentlig var øremerket leirskole. Og så påpekte han at ungene selv sammen med foreldrene ikke kunne samle inn penger til leirskole fordi tilbudet skulle være gratis. Halloo. Hvordan kan kommunen da bruke opp pengene på noe annet når leirskole for barna skal være et gratis tilbud ?  Da tapper de jo skolen for læremidler for å dekke sine suspekte underskudd. Vet ikke komunalsjefen hvor viktig det er for ungene å dra på leirskole, både for hver enkelt elev og for en god integrering av fremmedspråklige barn. Dette er noe ungene gleder seg til i årevis. Det er viktigere for dem enn at bedrifter (kommuner) sender sine ansatte på seminarer og s.k. studieturer i øst og vest.
Og forslaget fra den kloke jenta gikk jo ut på å samle inn resterende beløp selv, altså alle ungene. Et prosjekt som også ville virke samlende. Men NEI, skulle noen få dra, så måtte alle. Et tåpelig argument som har vært brukt av byråkrater i uminnelige tider. Ingen forskjell, ingen egentenking,
Vær heller kategorisk  og kjip med midler som øses ut på unødvendige saker i kommunen.
Men drep ikke en sangfugl, som du gjorde i ditt innlegg, hr kommunalsjef..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar