Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

onsdag 15. februar 2012

Redsel ?

Kjerringa sto opp til en helt nydelig februaronsdag. Sola skinte gjennom upusset kjøkkenvindu så det var en fryd.
Lofotposteien er i glass allerede, så hun laget seg en lavkarboblings med et tykt lag av nevnte og ei bøtte med kaffe etter en livgivende, oppmykende varm dusj. Livet er herlig noen dager
Gjengangeren ble hentet, og der var det ei hel side med intervjuet som ble gjort igår om programmet på møtet 8. mars.
Kanskje kontroversielt for mange i Flerkulturell kvinnegruppe og i samfunnet ellers, men nå må vi bare bli ferdig med den diskusjonen. Jeg tror ikke det finnes en fasit på akkurat dette, skille kjønnene i forskjellige klasser på Norskskolen er for eksempel helt utelukket og strider mot integrerings- og likestillingstanken. Det går heller ikke an å tvinge folk til å gå på skolen hvis de blir syke av å ferdes "umaskeret" i det offentlige rom.
Men jeg tror alt må på bordet nå. Hvorfor drar folk til et så demokratisk og likestilt land som Norge, dersom de vet at de vil få problemer med å gå tildekket på den måten ?
Og hvorfor er nordmenn flest engstelige og uforstående til denne tildekkingen ?
Jeg tror rett og slett at vi forbinder niqab og burka med krig og selvmordsbombere og skumle saker.
Og redsel fører til avsky og tilbaketrekking.
Derfor tror jeg at det hindrer en ordentlig integrering og gjør at det tar lenger tid for oss å være villige til å ønske velkommen folk som skjuler seg bak så mange unødvendige tekstiler.
Rett og slett redsel.
Vi liker heller ikke at folk skjuler ansiktet sitt bak store solbriller, bruker finnlandshetter eller snører hettegensere stramt rundt ansiktet.
For å skape og bevare et åpent samfunn må vi være åpne og tørre å vise hvem vi er og at vi ikke har skumle hensikter, for da kommer redselen og fremmedfrykten krypende.
Det er i ansiktet gleden, sorgen, sinnet og hatet vises. Det er der vi er opplært til å avlese hva personen foran oss mener og føler.
Så la oss legge fra oss redselen og begynne å tenke konstruktivt.
Vi lever i et flerkulturelt samfunn og det vil bare bli mer og mer farverikt og flott.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar