Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

fredag 17. februar 2012

Samba og faste.

Kjerringa koser seg med alt lyset og den vårlige luften. Si hva du vil. men våren er her. Selv Katta har skjønt det. Hun vil ut til pippippene så snart hun har spist. Håper jaktinstinktene er litt dempet av en full mage. Den lille rovmordersken.
Selv på kaldeste vinteren kom hun med en liten død spissmus og la foran verandadøra til meg. Takk, men neitakk. Jeg foretrekker min egen mat.
Så nå er det karneval i Rio, det er fastelavensris på Meny og det er fastelavensboller i alle fasonger og smaker å få kjøpt overalt.
De beste fastelavensbollene jeg har smakt, er de svenske semlor. De er som vanlige boller i konsistens, litt løsere i "fisken", og de er fyllt med marsipanmasse og krem. Bare tanken får meg nesten til å finne fram bilnøkkelen og rase over grensa til nærmeste svenske bakeri på Ed og fylle opp bøtter og spann med herligheten.
Et annet alternativ er jo å gå på nettet og finne resepten på dem.
Tenker det blir løsningen.
De er ikke akkurat lavkarbo, men WTF, som de yngre skriver i ett kjør.
For de som ikke aner hva fastelaven er eller hvorfor den feires, tar jeg  kortversjonen.
Fastelavenssøndagen skal være 40 dager før palmesøndagen, som innleder påsken. Dette er en gammel,  katolsk skikk som betyr faste i virkeligheten.
I Brasil og de fleste latinske land er det samba, dans, fest og farger i uka før fastelavenssøndagen
Her i Norge og andre flerkulturelle land, er det boller og fastelavensris på søndag, helst servert av barna til foreldrene tidlig søndagsmorgen. Vi har Blåmandag, Fetetirsdag der man hadde skikkelig feit mat til middag, som regel salt kokt flesk og ertesuppe. Og så er det askeonsdag, da starter fasten for alvor.
I fastetiden, som de mest ihuga utvider til 1. påskedag, skal det bare spises frukt, grønnsaker og ris. Kjøtt, fisk og melkeprodukter er FyFy !
Fra gammelt av var det kanskje en slags slankekur etter den mektige jula og mye stillesitting vinterstid. Men det blir bare spekulasjoner.
Noe som er sikkert er at vi burde danse mer samba !

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar