Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

lørdag 15. januar 2011

Flinke Line, del 2

Katta sørger. Hun kommer inn på morran som vanlig, lukter bare foraktelig på den framsatte maten og setter seg ved døra og jamrer, Så snart jeg åpner døra, piler hun opp trappa og legger seg på matta foran døra til Leieboeren, etter å ha krafset forgjeves på den,
Hun får bare fortsette til hun skjønner at det er forgjeves. I allefall på minst en uke.
Noe annet som er forgjeves her i byen er å få politikere til å skifte mening og forandre vedtak. Man skulle tro at saker var hugget i sten.
Når de for eksempel ser at konsekvensene av ett av sine tåpelige vedtak fører til at en flink liten jente blir behandlet så utrolig skammelig, fordi det skal spares inn på helsebudsjettet i kommunen.
Skal folk tvinges til å bli friskere?
Skal hjelptrengende trenge mindre hjelp, eller skal alle svake og hjelptrengende i kommunen svi for tidligere sløsing på andre hold ?
Hva slags samfunn er det vi er med på å forme ?
Jeg bare spør, svarene får andre komme med.
Men jeg aner at det blir vanskelig å komme opp med tilfredsstillende svar i denne saken. Ihvertfall svar som tilfredsstiller oppegående mennesker med nogenlunde empatiske evner på plass.
Jeg vil bare minne på  et gammelt ordtak som sier::-Det er bare Vårherre og idioter som aldri skifter mening -
Så får flertallet i Kommunestyret plassere seg selv der de synes de hører hjemme og ta seg en runde i tenkeboksen........ hvis det finnes noe sånt på det ellers velutstyrte rådhuset ?
Og de skal få nok en sannhet med inn i tenkeboksen: - Et samfunn er ikke mer humant enn måten de behandler sine svakeste på-
Og katta sørger . men jeg skal dra på butikken og kjøpe tunfisk til henne, så er kanskje den sorgen slukket .....for en stund.

5 kommentarer:

  1. Hei Ann Rita
    Liker godt at du setter fingeren på det som er helt prinsipielt i denne saken: Det må være lov å skifte mening. Line ble ikke lenger sett på som en ressurs i kommunen selv om hun gjorde en god jobb. Denne byråkratiske holdningen viser en etisk og moralsk bevissthet som vi politikere IKKE må akseptere.

    SvarSlett
  2. Takk, Ingunn, for at du også ser dette. Og du har i allefall en stemme som blir hørt der nede.

    SvarSlett
  3. Vil kanskje kalle det en moralsk og etisk bevisstløshet........

    SvarSlett
  4. Der sa du det:-) Det som skal bli spennende å se nå er om ordføreren kommer til å instruere rådmannen i denne saken. Ikke fordi han selv har gitt uttrykk for å ha en etisk bevissthet i denne saken så lang, men på grunn av press fra befolkningen og enkeltpolitikere i Horten.

    SvarSlett
  5. Ja, ikke sant. Kan være farlig å gå imot sitt eget valgkveg i et valgår. Kan komme til å miste posisjonen sin....

    SvarSlett