Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

lørdag 22. januar 2011

Varsling og varslere

Katta var helt forbauset for at hun ble ropt inn av Kjerringa i tussmørket i morges. Så tidlig pleier ikke heimen å våkne til liv, så det ut som hun sa da hun kom som ei pil rundt hushjørnet.
Men legger man seg tidlig, så våkner man deretter.
Og det var deilig å kose seg med kaffe og knekkebrød og se dagen våkne. Gledet meg også til lørdagsavisen, så jeg tuslet ut og hentet den.
Og fordypet meg i den lokale andedammens små og store problemer.
Redaktørens eminente leder om Line som mistet jobben av en for oss  med en smule empatiske evner i behold,  uforståelig grunn, var jeg helt på linje med. Han får ting sagt på en brillliant måte.
Men så en sak som jeg gremmes over skal være nødvendig å bruke mer tid på-
Alle var enige for noen få år siden om at varslere  burde oppmuntres og ikke dysses ned.
Men nå viser det seg at ansatte i helsevesenet heller kontakter Pasientombudet istedet for å gå tjenesteveien. via avviksmelding til overordnede.
Er et noen som synes det er rart ? Tydeligvis Rådmannen, for han kaller det en ukultur og stiller seg helt uforstående til det. Særlig............
Vi snakker her om arbeidstakere som jobber helse og vett av seg for å oppfylle kommunens ønsker om innsparing på alle fronter. De er  livredde for å miste jobben, fordi de har mistet oppsigelsesvernet. Og på toppen av det hele er de bekymret for brukernes/pasientenes ve og vel, at denne svake gruppen ikke skal få den hjelpen de har lovmessig krav på.
Hovedverneombudet etterlyser også avviksmeldinger for å få rettet opp i problematiske forhold.
Men de fleste i hjemmebaserte tjenester vet hvordan disse avviksmeldingene blir mottatt. I beste fall blir de arkivert og glemt. I verste fall blir vedkommmende hengt ut og mister jobben. For alle jobbene i kommunen henger i en tynn tråd i disse dager- Det varsles om innskrenkinger og innsparinger, og at det magre budsjettet allerede er overskredet..
Og vi er  bare i slutten av januar.
Varsling er for kommunen som krafsing av katteklør på et vindu. Irriterende.
Enten slipper man inn katta i varmen, eller så velger man å overhøre det i det lengste, til forhåpentligvis katta blir lei.
Eller gjør som de etter sigende har tradisjon for i Sveits; Eter katta.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar