Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

tirsdag 25. januar 2011

Papirløs og rettsløs

Det var travelt og kaffeløst i morges. Katta ble sluppet inn og fikk mat, men Kjerringa måtte bare sette seg i bilen og dra til en rutinekontroll hos sin hofflege. Uten kaffe og uten knekkebrød. Men det var snakk om en rask tur opp og ned, så overlevelsesprosenten var 100.
Det var deilig å komme hjem, fyre i ovnen, få ei bøtte kaffe og det velsignede knekkebrødet. Livet er herlig.
Men det er ikke lite herlig for Marie Amelie eller Amedine, som er hennes riktige navn.
Å leve papirløst i Russland er mye verre enn å leve papirløst i Norge, ifølge Amnesty.
Hun har ingen rettigheter, ikke engang til å få pass. Så de som trodde at det var bare å stikke innom Russland en snartur for å få pass, har nok ikke gjort leksa si skikkelig.
Nå er hun for alvor jaget vilt. Hun kan ikke søke om arbeidsinnvandring til Norge engang, for hun har jo ingen papirer som viser at hun eksisterer.
Resten av den vestlige verden ser med undring på det norske byråkratiets handlemåte. Det ene øyeblikket blir hun valgt til Årets Nordmann etter å ha satt.de papirløses tilværelse på dagsorden ved å skrive en bok, Og  i neste øyeblikk blir hun pågrepet og sendt tilbake til et land som hun flyktet fra sammen med foreldrene for bortimot 14 år siden. Da hun var et barn uten egne rettigheter. Rettigheter som hun fremdels ikke har oppnådd.
Hva er regjeringens agenda her ? En kan jo lure på om det er noe de ikke vil skal komme fram i lyset.
Og Statsministeren som sto fram i går og påsto at han ikke angret et øyeblikk på avgjørelsen.
Jeg har ikke flere ord.
Bare at han ikke får min stemme ved neste Stortingsvalg.
Han har mistet all troverdighet og respekt hos meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar