Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

tirsdag 11. januar 2011

Forslumming ???

Er det bare jeg, eller er det flere som legger merke til forslummingen i byen vår?-
Det er skremmende. Tidligere, trivelige  strøk av byen der det før var koselige, velstelte hus med frodige, like  velstelte hager rundt, har forvandlet seg til falleferdige rønner med overgrodde tomter, fyllt opp av søppel og skrot.
Jeg har gjort noen små undersøkelser rundt - og funnet ut noe forunderlig.
Det finnes flere ikkeetniske nordmenn som kjøper opp disse husene etterhvert som de blir lagt ut for salg. kliner litt maling på veggene og leier dem ut til folk som  av forskjellige grunner ikke har muligheter til å skaffe seg noe eget.
At folk leier leiligheter har alltid vært helt greit, og selvfølgelig legalt med skikkelige kontrakter, der det står hva leier skal gjøre og hva som er utleiers ansvar.
Men i disse "slumtilfellene" finnes det lite skrevet mellom partene. Det som finnes er  mangelfullt.
Utleier ser  ikke ut til å påta seg andre forpliktelser enn å levere ut nøkkel til leier.
Ingen forteller leier at vi har søppelsortering i byen eller at overflødig møblement skal leveres på Skoppum enten ved egen hjelp, eller at man får hjelp til å kjøre skrot opp dit. Dette resulterer i overfyllte søppeldunker og søppelposer på utsiden. Og dette vil selvfølgelig tiltrekke seg rotter og fugler som river hull i posene og sprer innholdet utover,. Resten kan man bare tenke seg......
Det mangler røykvarslere, brannslokningsapparat og/eller annet slokningsutstyr. I et av utleiehusene fantes det en morken brannslange ute i den felles inngangen. En leieboer forsøkte å rulle den ut og teste den. Med magert resultat. Ikke en dråpe vann kom ut gjennom  slangen, den var som limt sammen.
Ingen er heller ansvarlig for at det blir rengjort  i fellesarealet eller fjernet snø.
Derfor fylles det ofte opp med snø inn gjennom yttergangen, slik at ytterdøra ikke lar seg lukke, med enorme strømregninger for den enkelte som resultat.
Ingen føler noe ansvar for disse rønnene, aller minst dem som eier dem.
De er kun melkekyr for dem. Gjennomtrekken av leietakere er også stor. Så snart de kan, flytter de ut til noe som er bedre og etterlater seg ofte en slagmark av avskiltede biler og gamle , ubrukelige møbler utenfor husene.
Dette blir stående...og stående ..og stående.
I enkelte hus er det elektriske anlegget også under enhver kritikk. Løse ledninger ser man jo, men man vet jo ikke hva som befinner seg inne i veggene eller inne i brytere og kontakter.
Skremmende i en by som nesten bare består av gamle trehus.
Er det ingen ansvarlige i vedlikeholdsavdelingen i kommunen som føler seg kallet til en inspeksjon av disse rønnene før noe alvorlig skjer ?
Eller i brannvesenet ?
Jeg bare bekymrer meg.
Og jada, katta er som vanlig helt enig med meg, selv om hun later som ingenting, der hun ligger og purker og sover borti godstolen sin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar