Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

lørdag 29. januar 2011

Med eller uten katt

Katta er helt forvirret nå om dagen. Hun vet ikke hvor hun bor. Eller hun vil så inderlig gjerne bo der hun ikke bor.
Hun kommer inn. men Kjerringa er redusert til en døråpner, for hun løper rett til døra ut til gangen og setter seg ned og jamrer inderlig langtrukkent og vedvarende.
Når Kjerringa ikke holder ut lenger og lukker opp døra, farer hun som et grått strek ut og opp trappa til Leieboeren.
Og Leieboeren forteller at hos han spiser katta salami, ost og kjeks, altså alt han legger frem til henne, mens her luktet hun bare på torsken som Kjerringa hadde renset for bein til henne, og snudde  foraktelig halen til.
Jaja, ikke første gangen Kjerringa har vært utsatt for svik og troløshet.
Men det viktigste er at Katta har det bra.
Gjengangeren hadde en interessant vinkling på mangelen på hender rundt på sykehjemmene. Det var et intervju med en pårørende som var bekymret for at brukerne, og særlig de demente oppegående, ikke ble passet godt nok på. Med fall og beinbrudd som resultat. Så alle, også lederne på sykehjemmet i Åsgårdstrand etterlyser frivillige til å være "selskapsdamer- og menn" for å avhjelpe en vanskelig situasjon i en bunnskrapet kommunekasse.
Tja, kanskje det kunne være løsningen. Men da kan det kanskje ikke være uføretrygdete ? For da har de jo restarbeidkraft og kan bli tatt for trygdemisbruk, ifølge Frp ?
Selv om DE stiller med en uføretrygdet ordførerkandidat.
Logikken ?
Nei, den har vel aldri vært Frp sin sterke side.
Det med frivillige rundt på sykehjemmene er en god ide, men det må jo være folk som verken er arbeidsledige eller trygdet.
En arbeidledig stakkar hjalp en kompis med å male huset. Han mistet arbeidsledighetsstøtten, for det ble regnet som arbeid i den perioden, selv om det ikke var lønnet.
Kanskje alderspensjonister, for de får jo sin pensjon selv om de klarer å jobbe litt ?
Vi andre må være forsiktig, selv om vi kan ha gode dager og være fulle av energi og arbeidslyst, så kan vi neste dag føle oss som de beskrevne ballongene som luften går ut av, selv om vi ikke verken er medlem av, tenker å bli medlem av eller noensinne i dette livet tenker å stemme Frp.
Så her sitter jeg nå og lurer på om jeg skal bli nødt til å forandre navnet på bloggen min, for jeg vet sannelig ikke om jeg har noen katt lenger............

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar