Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

onsdag 26. januar 2011

Varsling og varslere.........igjen

Katta var rask inn idag også. Det fryser på, kjenner Kjerringa på gikta. Men det går heldigvis mot lysere tider.
Når det gjelder pleie- og omsorgssituasjonen i Horten,  ser det derimot ut som at det går mot en ny istid.
Varslere blir ikke hørt. Sykepleiere må skuffe maten inn i kjeften på forsvarsløse gamle for i det hele tatt få matet dem på fastsatt tid. Det er så uverdig at jeg gremmer meg og vrir meg her jeg sitter.
At Rådmannen ikke kjenner til dette eller noe annet som angår sparing i kommunene, finner jeg veldig merkelig. Har ikke den mannen ører å høre med eller øyne å lese med ? Eller er det under hans verdighet å bry seg om ?
Nå uttalte han jo også at han var glad at Anders Gillund var tilbake og kunne svare på ubehagelige helsespørsmål fra Gjengangeren.
Halloooo Rådmann Sundklakk, det er ikke Gjengangeren som har ført kommunen inn i det uføret vi nå er i. DET ER DU !!! som har laget budsjetter. og unnskyld metaforen, har latt bruke penger som en full sjømann på saker som kommunen godt kunne klart seg uten. Det hjelper ikke å ha et splitter nytt og moderne sentralkjøkken dersom det ikke finnes hender til å mate de stakkars gamle. Og det trenges heller ikke et nytt vaskeri dersom man ikke har ansatte som har bruk for klærne.
Våkn opp., der nede. Dette er en alvorlig situasjon som må tas tak i NÅ !!
Og en annen ting, jeg vet fra sikre kilder at det ansettes folk "rett fra gata", som deler ut medisiner uten å ha medisinkurs. Og som heller aldri får det,  før det slutter i jobben av ren utmattelse, fordi de blir pålagt et altfor stort ansvar.
Gjennomtrekken av ansatte er stort i pleie- og omsorgssektoren i kommunen. Og det finner jeg helt naturlig.
Alle vil føle at de gjør en nyttig og samfunnsgagnlig jobb. Det klarer de ikke sånn forholdene er nå. Underbemanning og pålagte oppgaver som man burde ha minst åtte hender for å klare, gjør jobben uholdbar og frustrerende og fører til sykdommer, med påfølgende langtidssykemeldinger.
Er det økonomisk forsvarlig?
Er det menneskelig og etisk forsvarlig ?
Katta er langt inne i sin søteste søvn og kunne vært økonomisk forsvarlig i Horten Kommune, uten at noen verken hadde sett eller merket noen forskjell.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar