Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

torsdag 13. januar 2011

Flinke Line

Katta er som vanlig på plass utenfor verandadøra for å bli sluppet inn i varmen og til matskåla.
Ei trofast lita sjel, den pelsdotten.
Men Kjerringa er for oppkarret og forbannet til å sette seg ned og reflektere over det.
Og grunnen er ei flott og dyktig jente med Downs syndsrom som heter Line.
Hun hadde fått seg en trivelig liten jobb i kommunnen som hun trivdes veldig godt i. Og alle som kom i kontakt med henne kunne ikke unngå å se at hun var fornøyd. Hun blomstret formelig.
Stolt fortalte hun til alle at hun, hun hadde fått seg jobb.
Og hun utførte jobben til alles tilfredshet. Hver gang hun kom med posten rundt omkring til barnehager og andre institusjoner i kommunen, ble hun mottatt med glede og godord.
Dette gjorde mye for Lines selvfølelse.
Selvfølgelig.
Hun hadde en jobb.
Hun ble regnet med i samfunnet. Hun var ikka bare Line med Downs syndrom. Hun var Line som kom med posten presis når hun skulle.
MEN. Og som i alle suksessfortellinger finnes det alltid et MEN. Dette var det store, stygge spareMEN et, som plutselig angrep kommunen,  etter år med sløsing og tankeløs behandling av folks skattepenger.
Den store Sjefen så seg rundt med øyne  som var blodskutte av mangel på søvn. Hmmmm, er det noe vi kan spare inn på her ?? Nei, vi har såså mange sjefer som sitter rundt omkring og tvinner tommeltotter. De er viktige for kommunen. Vi har også et passende antall mellomsjefer, som gjør det samme. De må heller ikke røres.
MEN, vi har ei lita flink jente som ikke vil protestere om vi sier henne opp, for hun har jo ikke engang lønn for strevet. Henne tar vi. Og så sier vi at p g a tilrettelegging og sånt, så sparer vi 1 hel million på å ta fra henne jobben,
Og slik ble det.
Skamme dere burde dere. Virkelig skamme dere. Dypt og inderlig.
Mens dere tenker på hvordan Line må føle seg idag....................
Katta er helt og fullt enig med meg i denne saken også.

4 kommentarer:

  1. Fytte hællvette, som de burde skamme seg=(
    Håper ikke det er lenge til de inkompetente arrogante rasshøla får sparken!!!

    Dan.

    SvarSlett
  2. Dessverre er det flertall for disse vedtakene i kommunestyret, med unntak av etpar anstendige sjeler, som er istand til å tenke årsak og virkning så det er nok ikke noe håp om sparken der i gården, bare et ørlite håp om at de skal tenke seg om en gang og flere ganger til.........

    SvarSlett
  3. Huff! - Men dere har vel kommunevalg i Horten også? Det er jo ved valg (dessverre bare hvert fjerde år) at man kan kvitte seg med sånne uanstendigheter! - Tenker bare at det blir vanskelig for flinke Line å måtte vente på den dagen!Hun forstår vel kanpt hva slags galskap som har rammet henne - nemlig den galskapen som hører med i styre og stell i verdens såkalt "rikeste land". Et land som så langt bare er rikt på et vanvittig byråkrati (som skal spise kaviar) - og penger som skal spilles bort på internasjonal børs - ikke bli brukt på mennesker! Jeg gremmes sammen med både katta og venninna mi kjerringa

    SvarSlett
  4. Takk for at det er flere som gremmes :-)) Men skulle jo veldig gjerne vite hvem du er da `` Uansett: Takk for flott kommentar. Har vel en mistanke om at kommunen må fire i dette tilfellet, for det er mye som ikke stemmer, bl.a. utregninga av hvor mye de sparer på å fjerne akkurat det tiltaket. Så vi kan bare krysse fingrene for Line.

    SvarSlett