Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

onsdag 2. mars 2011

En ganske allminnelig tirsdag i mars

Katta er rimelig forvirret om dagen. Hun vet ikke hvor hun skal oppholde seg, så hun går i skytteltrafikk mellom oppe og nede. Akkurat som tjenerne i de gamle rikmannshusene i England, upstairs and downstairs.
Vi har fremdeles koselig besøk fra Tyskland, og ved frokosten idag ble vi sittende og snakke om "Rike oljenasjonen Norge" kontra de andre landene i Europa. bl.a. deres eget land, Tyskland, som regnes som et nokså fattig land, sett med norske "øyne"
Mine gjester hadde problemer med å forstå at Horten Kommune kunne være så fattig, når f.eks. Stavanger var en rik kommune.
De fortalte at Schleswig Holstein var regnet som en fattig  delstat, mens f.eks. Bayern var en rik delstat. Da har de en ordning med at alle pengene blir lagt i en felles "pott" og så ble det delt på alle delstatene. Slik at alle får ordentlig skole, eldreomsorg og helsevesen.
De kunne ikke forstå at en kommune i et så rikt land som Norge kunne være så fattig at de ikke hadde muligheter til å ansette nok lærere eller omsorgsarbeidere o.l.
Vi var helt på linje når det gjaldt at ungene er vår fremtid og at vi måtte ta ordentlig vare på våre gamle og syke.
Det er jo veldig enkelt.
Hvorfor blir ikke noe sånt innført i Norge ? En form for utjevning mellom rike og fattige komuner ?.
Først da kan vi vel egentlig slå oss for bringene og erklære oss for et sant demokrati.
Vi skal nå ned ned til Egypt og hjelpe dem å innføre demokrati og selge dem vår teknologi. Og det er bra.
Men hvorfor blir det ikke tatt noen enkle grep her i landet, slik at vi virkelig kan fremstå som et velstående land  på alle måter ?
Velstående i den forstand at vi kan ta vare på de svakeste i samfunnet.
En eller annen klok mann sa en gang for meget lenge siden  at et samfunns rikdom kunne måles etter hvordan de behandlet sine svakeste.
Jeg har som vanlig ei bøtte med spørsmål, men ingen svar.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar