Om meg

Bildet mitt
Horten, Vestfold, Norway
Ei glad kjerring med ei katt. Vi bor i et hus i en hage med masse roser, tomater og urter og hortensiaer.Stort sett trives vi med livet. Vi er veldig miljøbevisst og gjenbruker og resirkulerer og koser oss. Ellers sover vi, leser aviser, ser TV og blogger. Litt Feisboking blir det også. Vi er veldig samfunnsinteresserte og -engasjerte i dette og hint. Katta er egentlig den mest sosiale av oss.

tirsdag 22. mars 2011

Hasj og kanel

Kjerringa kom ikke lenger en til første side og deretter side to og tre, før hun nesten satte knekkebrødet på tvers i halsen.
En usannsynlig "kul" ungdomskolelærer talte varmt og mye om hasj og marihuana og hvor uskadelig  det var å ta seg et blås i ny og ne. At det burde legaliseres og selges på polet.
Først må jeg bare spørre, hvor er det de rekrutterer lærerne fra her i Horten ?
Kjerringa har hatt den tvilsomme gleden å jobbe med tunge rusmisbrukere her i byen. Og deres historier er ikke like lystbetonte og ufarlige som det denne læreren prediker.
Utallige netter har jeg sittet og fått historier som ikke egner seg her i  min ringe blogg. Det var historier om ødelagte liv p.g.a., ja, faktisk, det første blåset med hasj.
Denne læreren bagatelliserer med å si at man like godt kan si at alle med dongeryjakke og som drikker Pepsi Max  er i faresonen, fordi mange av hasjrøykerne kan være kledd sånn og drikke nevnte drikk. Dette kaller jeg argumentering fra helvete. Hvilken planet lever han på ? Vi snakket  tidligere om at folk hadde røykt seg bort. Denne karen har visst gjort akkurat det.
Og han argumenterer videre med H/M ufarlighet sammenlignet med alkohol. Skjønner  ikke denne lærerne at man heller burde hjelpe ungdommene og opplyse dem. slik at de slipper å velge- Begge delene er giftstoffer som kroppen ikke trenger.
Det vi trenger i "Vår vakre kommune", som han så poetisk beskriver Horten, er rusfri ungdom som vil noe med livet sitt og fremtida, ikke slækkere som subber rundt og forlanger at samfunnet skal ta seg av dem.
Har vi glemt at Horten ble kalt Hasjstad, fordi det var her de første ungdommene ble tauet inn for kjøp og bruk av H/M ? Stoffene kom inn med danskebåten, som tidligere anløp Horten.  Og ungdommene valfartet til Køben. Mange av disse ungdommene er døde. De fleste gikk over til sterkere stoffer. De som femdeles er i live skulle nok også ha ønsket at de ikke hadde tatt det første blåset, garantert. Man vet aldri hvem som blir hekta, så hvorfor ta sjansen ?
Denne læreren, som ser ganske ung ut, bør lese seg opp og kanskje snakke med en og annen som kan sin hasjhistorie.
Men først og fremst bør han ikke få jobbe med barn og unge.
For han kan tydeligvis ikke skille mellom hasj og kanel.

1 kommentar:

  1. Du har helt rett. Det er dessverre noen som ikke absolutt ikke passer til yrke sitt. Spesielt skremmende å vite at barn og unge har slike lærer som rollemodeller.

    SvarSlett